Nuffnang Gadget

August 13, 2010

JJCM : Restoran Ayam Bakar Wong Solo ...

opsssss opssss... mintak maaf yer.. ni bukan aktivit tak pose ... ni adalah aktiviti minggu lepas time jalan-jalan carik makan... okay, bulan puase ni kan... mungkin ada yang dah boring berbuka kat rumah.. nak try nak berbuka kat luar... dan carik tempat makan yang tak pernah pergi lagi... so, alycia ada jawapannya... bagi Segmen Jalan-jalan Carik Makan kali ni alycia nak review pasal Restoran Ayam Bakar Wong Solo ...

kat mana tu alycia?
ok, restoran ni terletak di Seksyen 7 Shah Alam... bangunan di belakang Jakel Shah Alam.. sesiapa yang pernah pergi dan nak pergi Jakel Shah Alam tu, singgah-singgah lak kat sini yer...

apa yang menarik kat situ alycia??
apa yang menarik?? yang ni memang lain dari yang lain bagi alycia sebab restoran ni menyajikan masakan ala-ala padang... alah, kalau pergi Indon ke, mesti dapat merasa masakan macam ni... macam-macam menu ada, tapi lebih kepada nasi hidang dan lauk-pauk...

apa yang alycia order haritu?
hari tu alycia telah mengorder Pakej Keluarga Ekonomi -> MEDAN (Makan Untuk 3 orang)... apa yang dihidangkan :

- ayam penyet / ayam bakar (2 ketul)
- kangkung goreng
- tauhu dan tempe goreng
- air miniral (3 botol)

HARGA : RM 33.00


... inilah set yang alycia order ... eh, tu tangan sapa pulak tu yang tak sabo nak makan ....

tambahan :
- air kelapa (2 set)
- buah potong

... air kelapa ... minum time panas memang sodappp ...

JUMLAH SEMUA : RM 48.00

best ke tak makan kat situ?
1stly presentation restoran tu memang best... disediakan 2 jenis meja hidangan .. 1 meja biasa dan 1 lagi meja yang boleh duduk bersila ... alycia pilih yang duduk bersila sebab senang kan nak monitor adam ni... lagi pun rasa macam makan kat kampung pulak duduk-duduk kat serambi hehe..

makanan pulak?? set yang alycia order tu memang best... ayam penyet tu sambal dia terbaiklah bagi alycia... memang kami makan dengan berselera sekali + perut tengah lapar ... tak caya ?? tengok ni...

... muka kekenyangan + ngantuk lepas makan huhu ...

parking macam mana, senang ke??
parking area memang banyak kat luar tu ... tapi nasib lah kalau-kalau Jakel tu tengah buat Sales, orang yang nak shoping kat Jakel penuh dah parking kat area tu hehe... pandai-pandai korang lah carik parking kat kawasan berdekatan.. tak pun blok belakang kereta orang.. kang orang tu marah, sendiri tanggung hehe...

Berapa markah alycia bagi :
4/5 bintang ...

piccas yang boleh menguatkan lagi jalan cerita....

... sampai-sampai kena pose maut dulu hehe ...

... keadaan meja kami yang bersepah Adam buat ... selalu kalau lepas makan kat luar, mesti ada rasa bersalah kat tokei kedai tu sebab keadaan meja yang haru biru huhu ... mintak maaf yer tokei ... xpelah, sepah-sepah pun janji duit masyukkk kan hihi ....

... muka adam yg riang gumbira dan muka mama yg dah kekenyangan ... jom papa, balik nak tido huhu ...


rasa nak berbuka puasa kat situ pulak lah huhu,
a.L.y.C.I.a

5 yang komen:

mekchu said...

mekchu lapar... ohhh kuatkan lah iman ku... kurangkan gmbr makanan/minuman di bulan puasa okeh....

lily azliyana @ mama zara said...

huuu..kite yg dok shah alam ni tak tersmpai2 lagi ke cni..klu nak berbuka kat cni, kompem penuh org kan..

Farra Dhelina said...

e eh.. kt baru pgi lst wk... now dh byk yg klon lah aym penyet ni kan..dh mcm cndwn tumbuh..pnh mkn kat sunway pya, aym pyt dia lagi ok dr yg ni..heheh tekak sy ler..tp smbal yg ni..pehhh pedas gile kan kak??

nnti isnin baru nak story,delay lak hee

saya pon bersila gak, kat no.2 ..nmpk mcm akk kat no.1 kan?? heee

uhh lapooo aa kakkk

CatlinaFly said...

huhuhu godaan ni di bulan2 puasa..grrkk grrrkkk perut ku berbunyi!

~~@lyci@~~ said...

mekchu :
hehe.. bg idea org nak berbuka kat luar ..

mama_zara:
alycia suka merayau.. tu yg smpai s.alam tu.. lgpun hubby alycia mmg kerja s.alam..

farra:
ok2.. nnt story.. alycia tunggu..

catlina:
sabo2.. xlama lg nak buka ni hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com