Nuffnang Gadget

August 24, 2010

JJCM : Yati Ayam Percik, Bandar Baru Bangi ...


ni masa berbuka puasa kat luar 2 minggu lepas ... kami sebenarnya tak tau nak berbuka puasa dekat mana... no idea... sajer ajerlah jalan-jalan di area Bangi... lepas satu kedai, satu kedai kami jalan.... tengok apa menu yang best... sebenarnya en ajip nak makan ayam penyet... tapi round-round kat Bangi tu tak jumpa pulak lah kedai yang ada menu ayam penyet... Akhirnya kami membuat keputusan berbuka di Yati Ayam Percik ...

Restoran ni memang cosy dan selesa ... masa pergi tu pun banyak meja dah reserved... padahal baru ajer pukul 6.00 petang... di sini lebih menghidangkan Makanan Kelantan ... nasi kerabu, daging bakar, satar, keropok lekor ... semua ada ...

kami order Set Untuk 2 orang :
- nasi putih
- gulai kawah
-ayam percik

Tambah :
- keli percik
- air longan
- laici kang

Jumlah : RM 30 ++

... ayam percik ...
... keli percik ... ni best, alycia suka ...
... gulai kawah ...

so, bagi sesiapa yang teringin nak mencuba makanan kelantan ni, bolehlah datang ke Yati Ayam Percik di Bandar Baru bangi... deretan kedai baru dengan PKNS ... sederet dengan Restoran Paparich ...

komen : alycia bagi 3/5 bintang... sebab memang dah tekak orang N9 kot.. lebih prefer yang pedas-pedas... makanan kelantan kan manis-manis belaka ... lagi satu, sebab awal sangat letak hidangan tu, jadi semua dah jadi sejuk... lebih selera kalau dapat makan panas-panas kan... apa-apa pun, sajer mencuba sesuatu yang baru ... tapi terasa rugi pulak tak ambik nasi kerabu huhu.. nampak orang makan sedap pulak.. takpe, lain kali boleh datang lagi ... harga yang ditawarkan adalah berpatutan... dan ada jugak lah yang rasa macam mahal sikit ... tapi yang penting suasana yg cosy tu...

... macam biasa, picca selingan ... 2 orang bujang yang sedang menunggu makanan .. si bujang kecik tu lagi haru sebab bila makanan sampai, tak sabar2 nak makan.. terpaksa bawa jln kat luar dulu ...

... Adam with Mama ...

ni alamat Yati Ayam Percik :
21, Jalan Medan Pusat 2D
Persiaran Bangi
Bandar Baru Bangi, Selangor, 436506
Tel : 0172927577

aik tekak ni, buat entry ni tetiba pulak nak makan ayam penyet,
a.L.y.C.I.a

8 yang komen:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

mmm ayam percik tu nampak sedap..
sampai ke bangi yea alycia jjcm hehehe..ayam penyet jusco area umah lin pun ada..tp kitaorg tk bape suka hehehe...

♥MAMA♥ said...

mmg sedap yati ayam percik ni,kat kelate ni meme glamer abih,a'aa percik ni sedap mkn panas2,baru angkat lepas bakar tu..ooo ada cawangan kat bangi,insyallah k.da blk kl nnt nk gak try sana plak

~~@lyci@~~ said...

adlin :
biasalah.. Bangi -Putrajaya bukan jauh sgt.. lin kat jusco mana??

Mama:
haah, dah bukak branch kat sini.. org kata kat Kelantan ni mmg femes ekkk.. trylah kak kat sini..

hentakbelipat said...

mcm sedap kuah ayam percik tuh.pehhh..kat bangi ea kedai,ni..kalau pegi boleh singgah

Farra Dhelina said...

amboi ayam..nmpk meyelerakan lah kak

alia said...

nampak menarik...oh en ghimau jom lah kesana...

~~@lyci@~~ said...

hentakbelipat :
yup kat bangi..

farra :
mmg best ayam percik.. keli percik lg bestt..

alia:
ajak2 si ghimau tu hehe..

damha said...

ikan keli bakar cicah air asam mmg best...atau goreng bersambal....gulai kawah mmg terkenal disebelah utara ni...kenduri kat kg mmg ade di buat..campur dgn umbut batang pisang...he333

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com