Nuffnang Gadget

August 11, 2010

Nampaknya Rutin Aku Bertukar Bulan Puasa Ni...

salam Ramadan kepada semua.. apa kabar korang... amacam dengan 1st day puase ni... harap semuanya dapat menahan diri dari godaan-godaan hebat di luar sana... godaan bazar ramadan terutamanya hehe... adoi, ingat bazar Ramadan, teringat lak kat Rojak Singapore.. kat Putrajaya ni kalau kat Bazar Ramadan, rojak Singapore memang pemesssss.. mavelessss... tp siaplah ambik tu, ambik ni..sekali harga 15 hinggit .. ha ambik ko hehe...

oh ya, strat harini selama sebulan rutin harian alycia sudah bertukar ...

5.00 pg :

kena bangun... sediakan juadah untuk bersahur... nasib papa Adam tu sahur tak kisah sangat.. makan ajerlah apa yg dah disediakan... lepas sahur takde nak tido-tido balik... pagi-pagi dah plan nak masak apa buka nanti.. terus siap-siapkan bahan.. potong sayur ke, bawang ke.. simpan dalam fridge.. balik nanti terus masak ajer... masa itu sangat mencemburui aku... yelah, alycia kuar opis 5.30.. balik kang ambik adam semua pukul 6.15 mcm tu... mau nya jadi macam Charlie Chaplin tung tang tung tang kat dapur...

kalau bukan bulan pose, pukul 6.00 pagi tu jam dah bunyi pun belum tentu boleh bangun hehe..

1.00 tengahari :

selalu boleh ajer berjimba-jimba nak kuar makan ker.... tak pun layan FB, upadate blog... tp bila bulan pose terus pergi pasar beli lauk nak masak balik kang... kalau tak masak pun, pergi cafe carik lauk nak makan buka nanti.... kadang-kadang pergi jugak bazar ramadan, tp biasa carik kuih-muih ke, air ke.... adeh, tetiba lak teringat kat Tepung Pelita... opss ops pose...

5.00 petang :

selalu time ni lah nak layan FB... tp sekarang kena kejar sembahyang asar dulu.. nanti balik terus bole masak... kalau tak selalu sembahyang asar kat rumah ajer... dan 1 lagi yang best, time-time ni lah dapat layan page yang ada resepi ke, masak-masak ker.. berangan esok nak masak apa hehe... memang feveret alycia bulan pose ni tengok blog-blog masakan hehe... i kan nak rajin masak u alls hehe...

okaylah yer, nak layan blog masak lah... tengok menu apa yang besh... ni antara blog masakan yang alycia suka layan :

Blog Ummi

Blog Mat Gebu

Blog Mak Lang

Blog Noreen

menu buka harini : gulai udang pegaga + sayur campur + telor dadar...

... gulai udang pegaga yang akan alycia masak arini .. opssss, kualiti gambar terpaksa dikecikkan sbb takut ada yang tak tahan godaan hehe ...

selamat menahan nafsu di Bazar Ramadan kepada semua,
a.L.y.C.I.a


9 yang komen:

Farra Dhelina said...

sama lah , fra klu pose mmg suka cari resepi..jamu mata..hehe

* slmt bebuka nnti..thnx ye 4 ur cment

~~@lyci@~~ said...

farra:
slamat berbuka ye farra ;)

e.l.i.z.@ said...

bagus nye la isteri/mama mithali...nape la eli x jadi mcm tu? dah 5thn pose pun xreti² nk buat sahur, nk ready mknn utk berbuka..semua laki eli yg buat..jgn la dia naik bosan lak tahun ni..mati eli ekkeke

btw, selamat berpose ye utk alycia & family

♥MAMA♥ said...

caiyik caiyokkk!bagus hot mama kite ni,sejuk k.da mendengarnye rajin ke dapur,kekekeee dh mcm supervisor la plak daku ini,kekekeee...ok la,slmt bpuasa,bersahur & berbuka ye buat alycia yg comey ni ;-)

**mmg favorite akak ngan sara masak2 udang lomak ni ;-)

lili said...

teringin nk mkan rajak singapore=)

Jom tukar theme blog disini

Anonymous said...

Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu pun sama...kalau time nak berbuka tu, mesti selalu tgk buku resepi dulu...konon2 nak ubah selera...tak nak makan makanan yg sama ...hehehe

chaiyok2...

♥siEha♥ said...

selamat berpose to aly n family..
ye la..klau bolan pose nie,kena bgn awal dr biase kan..nak prepare tuk sahur..mcm2 pikir kat kpala otak nie nak wat menu ape kan..

~~@lyci@~~ said...

eli:
slamat berpuasa juga utk eli sekeluarga ;)

mama:
tulah.. tetiba mood rajin tu mama.. kalau xrajin, tapau jer hehe..

lili:
huhu, same to me ;(

ibuDamia:
biasakan.. bila dah jd isteri & ibu ..

sieha:
betul2.. kdg2 mlm tu lg dah start pikir esok nak msk apa hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com