Nuffnang Gadget

August 17, 2010

Penat.. Tapi Hati Berbunga Riang..

semalam aku tanya en ajip... nak masak apa arini... no idea nak fikir nak masak apa... pastu en ajip kata bihun Singapore ajer lah ... terus ajer pergi ke pasar beli bahan-bahan...

korang pernah tak rasa sebenarnya penat balik kerja nak masak bagai... tapi bila ada permintaan dari orang yang tersayang terus hati berbunga riang... terus jadi rajin macam nak masak macam-macam kan...

tulah menu kami berbuka semalam ...

... Bihun Singapore, kuih lopes, nugget ....

... Bihun Singapore yang dimakan dengan kuah kicap pedas ...

... aku rasa bangga bila adam makan beriya-iya masakan yang mama masak ...


sungguh terharu + hati puas bila tengok orang tersayang makan makanan yang kita masak ... dari penat terus jadi tak penat ... lagipun rasa puas hati lagi berbuka kat rumah dari berbuka kat luar ... kadang-kadang beli makanan mahal-mahal, tapi tang rasa memang hampeh...

a.L.y.C.I.a

10 yang komen:

♥MAMA♥ said...

a'aa alycia,btul sgt2 tu bile kite dpt masak utk family tersayang rasa hepi & bahagia sgt,wpun masakan tu simple atau x,susah nk gambkn perasaan tu..pastu bile tgk anak mkn,ya allah rasa bahagia tuhan sesungguhnya yg maha mengetahui perasaan itu,time tu kalu kite x mkn pun takpe..bahagia sgt..akak fahammm sgt2 perasaan alycia tu ;-) slmt berbuka nnt!

Farra Dhelina said...

betul tu kak..puas kan bila kt masak org suka makan..

* sy suka mkn bihun sgapore dgn cili kicap..sedapnya kakkk heee

LyNn HaMzAh said...

betul tu alycia...walaupun penat tapi rasa happy dan berbaloi sangat...lynn kalau boleh nak masak tiap-tiap hari untuk family...

mummy_ayu said...

betul tu alycia...rasa puas sgt...nak nak bila siap puju tu..
sedap mummy....rasa jujur & rasa sgt dihargai...best!!
tergoda tgk mihun s'pore tu.alahai.

~~@lyci@~~ said...

MAMA :
huhu.. perasaan bila dah jd ibu kan.. touching2..

farra:
betul2.. rs puas sgt..

lyn:
tulah.. mmg berazam nak masak ari2 pose ni..

mummy_ayu:
walaupun simple kita masak, tp rasa dihargai tu penting ;)

CatlinaFly said...

memang penat..tapi puas hati..

sy kena tukar maa masak berbuka time tengahri(time rehat), sebab kalau kul 5 nak masuk dapur, E-ein melalak2 nak ikut ke dapur lak..tak jadi keje jawabnye nanti :)

Nana said...

kita xpenah rasa..penat2 blk keje pastu masak heheh sius mmg xpenah rasa....dapor kt umah jrg berasap klw amrul blk & dia suh msk baru la msk tp jrg la msk

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang betul...berbaloi2 kita masak kalau suami dan anak2 makan dgn begitu berseleranya....mudah-mudahan si suami makin menghargai kita...aminnn

mekchu said...

kalo ada yg makan, mmg penat tu tukar jadi rajin.. tp kalo nak teh tarik ngan roti canai snggup kah kita buat?? fikir fikir kan lah.. hahaha

~~@lyci@~~ said...

Cat:
oh masak tengahari ekk.. alycia kalau sempat siapkan ajer bahan2 time lunch tu..

nana:
insya allah..akn merasa suatu hari nnt..

Ibu Damia:
amin.. mudah-mudahan kan..

mekchu:
kot roti canai tu.. kena layan kat maple lah hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com