Nuffnang Gadget

August 27, 2010

Salam Merdeka ...

harini 17 Ramadhan 1431H bersamaan Hari Nuzul Al-Quran... cuti umum bagi negeri Kelantan, pahang, Perlis, Pulau Pinang, Selangor dan Terengganu .... jeles den sobab laki den cuti... dio kojor kek Selangor... tapi den maleh lah nak cuti sobab takdo buaek apo-apo pun.. buek rugi cuti den yo..

mesti ramai yang cuti directkan sampai 31 Ogos... hari Isnin ni alycia cuti.. sajer ambik cuti tersepit... plan nak balik kg PIL kat Kuala Pilah... tak sabar nak merayap kat param kat pilah.. time puasa nilah kalau kat sana macam-macam makanan tradisi ada ... rindu nak makan kuih sopang, puteri mandi, gulai daging salai, tempoyak daun kayu huhu.... kat sini pun ada jugak, tapi tak sama taste dengan kat sana ....

apa-apa pun alycia ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kebangsaan yang ke - 53 tahun.. hari Kebangsaan ni jatuh pada bulan puasa, so sambutan pun nampaknya kureng sikitkan.. takdelah nak pergi pagi-pagi tengok perarakan bagai....

Salam Merdeka !!

... salam merdeka kepada semua .. gambar ni ambik masa sambutan merdeka tahun lepas... semangat okey bawak Adam pergi Dataran Putra hehe (time ni papa Adam baru berjinak-jinak dgn kamera.. tak pandai lagi nak edit2 bagai... tak percik lah papa awan tu hihi) ...

a.L.y.C.I.a

12 yang komen:

mummy_ayu said...

ayu pun ada niat gak nak amik cuti 30 hb tu, but boss ada so susah sikit la...apa pun salam merdeka!!

~~@lyci@~~ said...

mummy_ayu:
salam merdeka.. tulah, susah nak dpt cuti tersepit camtukan hehe..

noreed said...

nice picture.tak yah edit dah, original is better...slamat hari merdeka. thank you melawat blog sy.

alia said...

salam merdeka....

Nia said...

ala,..comelnya gambar Adam tu! Patriotik gitu..hehe..
Selamat Hari Kemerdekaan ya!

Farra Dhelina said...

syok klu cuti 30 hb kan..direct hehe..

slmt hr merdeka!!

chugie said...

salam kemerdekaan juga..:D

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam kemerdekaan jugakk... ;-)

~~@lyci@~~ said...

kepad smua :
salam kemerdekaan..

~ bersiaran dr kg halaman ~

mekchu said...

nmpk mekchu tak kat param hari tu? hehehe.. mmg x sangka jumpa tadi.. tekejut tau.. nnti nak wat entry.. hahaha..

diraja22 said...

apo macam pun, totap masakan pilah sodap yo..

~~@lyci@~~ said...

mekchu :
tq mekchu.. haah, mmmg xsangka pun kan.. yeye.. dah buat entry jugak ;)

diraja:
haah.. masakan pilah mmg sodap.. untung den jd menantu org pilah haha..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com