Nuffnang Gadget

September 6, 2010

Belajar Jahit Manik...

Khamis lepas PUSPANITA di ofis alycia anjurkan Kursus Menjahit Manik ... tak lama pun.. setengah hari ajer... belajar yang asas untuk jahit manik... alycia awal-awal lagi dah submit nama.. yelah, kecewa tau baju raya tahun ni tak bling-bling... kes baju lambat siap dan member yang jahit manik tu tak terima lagi huhu...


... ni peralatan menjahit yang dapat... pensel, manik, benang, jarum dan kain perca ...

... aik, ni betul-betul belajar jahit ke nak posing huhu ...

memang target lepas raya ni nak jahit manik dan nak mulakan projek jahit manik kat baju sendiri dulu .... nak bila dah terer baru boleh ambik upah... wahh, belum apa-apa dah berangan kau alycia ....

... tekun wei belajar ... duduk sebelah cikgu lagi tu ...

... taraaaa.. inilah hasilnya ... walaupun ada yang kata senget-benget... takpe, ni baru belajar ... next time will be improve okey ...


rasa macam sempat lagi ni nak try test kat baju melayu adam haha ...
a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ok lah tu...rajin lah jugak...utng org pandai jahit manik ni..silap2 leh buat business..

p/s; alicia, thanks for the e-kad..nanti ayu amik yer..

chugie said...

ok je tu.. cun.. bestnye dpt belajar ni..

LyNn HaMzAh said...

belajar pandai2 yer...nanti bila dah pandai leh la lynn hantar baju lynn kat alycia...hehehehe...

mekchu said...

wah... tp kenapa lepas raya?? ahahaha.. mintak2 adam tak kacau

Nana said...

mahai tau nk anta tempah jahit manik klw pandai bole wat sendiri
tp kita jenis xsabar.xleh wat keje leceh2 ni hehe kang manek ntah ke mana baju ntah kemana

~~@lyci@~~ said...

IbuDamia :
insya allah.. nak try kat bj sendiri dulu..

chugie:
tulah.. nasib dpt blajar..

lyn:
huhu.. takut nak ambik tempahan.. try test kt bj sendiri dulu..

mekchu:
lepas ry br dpt kosentrat... ni xdan lah hehe..

nana:
huhu.. harap2 tak lah.. alycia ni pun kdg2 hangat2 taik ayam jer ni hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com