Nuffnang Gadget

September 22, 2010

Orang Beraya, Kami Pergi Shoping..

inilah akibatnya kalau dah cuti lama-lama, pastu dah tak tau nak buat apa... apa lagi, pergilah mengular di shoping-shoping komples hehe... kejadian Jumaat lepas (8 Syawal) ... kami memang dah balik ke Putrajaya hari Khamis... mak & adik-adik ikut sekali... tido semalam kat rumah... ari Jumaat tu, yang kamu-kaum hawa + Adam Zikry pergi berfoya-foya di Alamanda... yang lelaki tinggal rumah... kang nak pergi solat Jumaat...

... berposing di Butik Nichi ... sempat jugak rembat baju selai ... kan dah cakap, alycia kalau pergi memana tak beli apa-apa memang rasah bersalah sangat haha ...

petang tu lepas solat Jumaat, plan shoping naik kapal pulak = Mines ... plan nak pergi carik hanset Acu... dapat duit raya dapat beli hanset baru woooo.... student mana boleh pakai hanset memahal ;p ...

... kami di dalam cruise (nak jugak nama glamer tu hehe)...

... kaum-kaum Adam ... tengoklah Adam tu, asyik melekat ajer kat Ayah (ayahlang - adik mama no 3) ...

... hanset baru budak yang masih belajar hehe ...

... Acu berposing dengan hanset baru... nak hanset pinky2 konon...

hari Ahadnya pulak, pergi Carefoure Alamanda pulak... beli barang-barang dapur... semua dah kehabisan.. maklumlah tinggalkan rumah seminggu... semua barang pakat habis serentak... nak tunggu gaji lambat nar pulak.. apo lagi.. sweap yo lah.... bulan depan bayar hehe ...

.... Mama & Adam... time ni memang muka aku pucat lesi... dalam condition nak elok demam.. tapi time berjalan elok pulak tak demam hehe ...

... Adam ni kan memanglah... belum sempat nak bayar lagi dia dah suruh buka Potato Pringles tu... terpaksalah buat muka tak malu bagi Adam makan ... siap cakap kat cashier tu, anak akak ni nangis-nangis nak makan... padahal ada cashier tu kisah, janji bayar la hehe ....

a.L.y.C.I.a

10 yang komen:

mummy_ayu said...

wah..best tu gie jenjalan shopping ke alamanda...bab makan lum bayar tu, sama je ngan Ian & Iris...but cahier pun tak kisah..janji kita bayar...kan...

Nana said...

heheh kita kan 2thn lepas lg bez masa raya ke2 ngan mak2 kita terebak g soping masa raya ke2 hahahha

Cyda Acme said...

sakan ko shopping yek ...
zura aku tag ko tuk join contest ...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

amboi jalan sakan hahha cuti lama katakan..
amboi ada dah pandai pakai jam yea..kul bape skang?...hihihi

~~@lyci@~~ said...

mummy_ayu:
haha.. betul2.. jnji byar kan..

nana:
mmg syok gie shoping time raya ni... org xramai hehe..

dot:
oh dah kn tag.. okies, nnt aku tgk..

adlin :
haha.. adam pakai jam eksen jer lebey ;)

chugie said...

shopping sakan lah kome ye..

Jemari Seni said...

Alycia... Sakan beraya aik! hehehhe siap naik sampan lagi hehehe

CikSembang said...

bes kan kita buat keje lain masa cuti raya.. tahun depan kita buat lagi..hahaha

Farra Dhelina said...

sweet ler 2nd lst pic tu.. nmpk muda dr usia taw ;)

~~@lyci@~~ said...

tq all.. mmg sakan beraya siap shoping2 hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com