Nuffnang Gadget

October 18, 2010

From Jemapoh To Kuala Kangsar...

ni kejadain pada tarikh 10.10.10 ... sebenarnya nak buat entry ni cepat-cepat, tapi disebabkan lambat sangat transfer gambar dari OP of that day = en ajip, so entry pun tertangguh seminggu nampaknya...

10.10.10 ... cantikkan tarikh tu... tarikh tulah yang mengikat tali pertunangan abang iparku dengan gadis di Kuala Kangsar... tu yang tajuk From Jemapoh to Kuala Kangsar tu... Jemapoh tu kampung mertuo den kek Kuala Pilah tu... disebabkan perjalanan jauh, pukul 6.30 pagi dah bertolak dari rumah... bapak main awal bangun, pukul 5.00 pagi smua dah semangat bangun.. especially yg pompuan-pompuan.. kang nak bermekap bagai.. kang nak berkontek lens bagai (ni aku jerlah huhu).... Adam pun semangat bangun pukul 6.00 pagi...

... hantaran dari belah lelaki yang pinkky-pinky ...

kami sampai di Kuala kangsar pun on the time.. dalam pukul 12.00 t/hari macam tu.. kira okaylah kan...
... rombongan dari belah lelaki sampai ...

biasalah, kalau bertunang mesti ada acara berpantun-pantun.. mula-mula acara merisik dulu.. lepas dah setuju, barulah acara bertunang... biasalah, perundingan kedua belah pihak... selepas kata sepakat dicapai, akhirnya termeterailah pertunangan Abang Man iparku dengan Tini, tunangnya...

... acara berunding ... yang pakai kemeja biru tu my FIL ...

... cincin pun disarungkan tanda ikatan pertunangan termeterai ...

... inilah bakal biras ku ... Tini nama dia ... macam ala-ala Bollywood kan ...

selepas tu, sesi makan-makan dan bergambar ...

... ni time makan ... tengoklah Adam makan takmo disuap.. nak suap sendiri macam org besar ...

... Abang iparku dan tunangnya bersama mak dan ayah mertuaku ...

... ni yang pompuan-pompuan pulak nak berposing ...

... mama posing with Adam... Adam tak ready pulak ...


selamat bertunang kepada Abang Man dan Tini ...

agak-agaknya bila yer majlis nikahnya pulak... 11.11.11 kah... atau pun 12.12.12 kah... kita sama-sama tunggu... tapi kena cakap awal-awal... adik iparmu ini nak tempah-tempah baju bagai... nak glamer jugakkk hehe...

a.L.y.C.I.a


4 yang komen:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wow wee...bakal dapat biras yer...bertambah lagi ahli keluarga..

ChiLaBaey's Spot said...

Kunjungan kali ke berapa entah di blog awak... Hebat and nice looking blog....

*Jom join contest saya pulak... Hadiah menarik... :)

Bermula : 15-25 Oktober 2010

http://chilabaeys.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabeays-spot-telah.html

mekchu said...

wah alycia... bakal biras iras kajol.. x de lak gmbr kirang berdua.. konpem alycia berdiri pun org ingat duduk kan.. hahahaha

CikSembang said...

betul tu mekchu macam kajol..
masa gi kuala aritu tak try laksa pakngah ke..aummm sedappp

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com