Nuffnang Gadget

October 14, 2010

JJCM : Restoran Saba, Cyberjaya...

lama dah tak buat entry Jalan-jalan Cari Makan (JJCM)... ada jugak yang cakap nak tunggu entry JJCM alycia hehe... oh, terharunya... sekurang-kurangnya entry sebegini dapat memberikan informasi kepada semua....

okay, kali ni alycia nak kongsi pengalaman makan di Restoran Saba, Cyberjaya... Restoran ni menyajikan makanan orang Arab... alycia pun tak berapa familiar sangat dengan makanan Arab ni.. ni pun baru 1st time makan kat Restoran Arab... sebab ramai yang cakap sedap.. so, kenalah cubakan.. akak kan hos JJCM Blog Alycia hehe... tapi serius alycia cakap, memang ramai orang... petang menjelang ke malam tu lagi ramai orang datang...

ramai yang bagi pendapat, masakan yang paling femes kat sini adalah daging kambing kabsah (Lamb Kabsah) atau hanith (Lamb Hanith).. .Untuk kabsah, daging kambing dimasak bersama nasi dan pelbagai campuran herba manakala hanith pula, daging kambing dibalut dengan kertas aluminium...

... disebabkan alycia tak berapa suka sangat kambing, so alycia order Chicken Hanith yang dibalut dengan kertas aluminium... yang ni ambik Quater (RM 10.00) ... en ajip order Lamb Hanith - Regular (RM 17.00) .. tapi lupa pulak nak ambik gambar ...

... air Barbbican .. ni minuman femes di restoran Arab ... alycia ambik perisa lemon ...

sebenarnya tak banyak sangat picca di ambil ... sebab time tu Adam asyik nak turun-naik tangga ajer... so, bagi sesiapa yang nak bertukar angin mencuba masakan Arab, boleh lah datang ke sini yer ...

Alamat :

Suite 4800, 0-2, Tingkat Bawah, Blok A1,
Jalan Perdana, CBD Perdana, Cyberjaya

Tel : 03-8320 2544

Waktu beroperasi : Tengahari hingga larut malam


oh ya, Restoran Saba ni ada lagi satu Cawangan di Setiawangsa ... Mama Tisya ada buat review pasal Restoran Saba, Setiawangasa ni... sila terjah di SINI ...

bagi sesiapa yang nak mencuba masakan Timur Tengah ni, singgah lah yer ...

okay, tepek banner JJCM Alycia di sini (cehhh, siap ada banner lagi... kelasss.. nak jadi macam Maria Tunku Sabri...)

a.L.y.C.I.a

ni ada sedikit gambar selingan picca Adam ...

... tengok, sibuk nak naik turun tangga ... pastu rajin sangat lah nak bawak beg sekolah dia tu... Ada buku Upin Ipin ...

... Sambil tunggu makanan, sambil read book ... gud boy anak mama ...


6 yang komen:

mama tisya said...

mmg rmi yg suggest hanith lamb..kita dh try dua2 kabsah & hanith lamb..kita suka hanith lamb lg...yg best nasi die...mkn mcm tu pn sedap..tk mcm nasi beriani yg slalu kita mkn tu kn..rs die lain dr yg lain...

ada gk member p yg kt cyberjaya kata kalo ari jumaat tutup time solat jumaat lps tu rmi la Q utk mkn situ...tp kt setiawangsa pn bole tahan gk rmi kalo p mlm la..kita p siang ok skit

soclose2213 said...

sedap tuh..

hrmmm adam dah tak sabo nak gi sekolah la alycia..

ada award sial ambil k..

chugie said...

pernah dengar psl restoran ni dulu, kalau x silap pernah masuk dlm JJCM baru ni..

nmpak cam best je tu!

pssst.. kelasssssss awk ye, siap ade banner lg!

♥MAMA♥ said...

tu ar,dulu penah baca entry mama tisya sal saba ni,k.da pun mmg teringin gak nk try tp sampai sudah x berkesempatan sbb hubby asyik takde je,huhuu..nnt la bile blk kl insyallah nk try tp yg kat setiawangsa kot ;-)

waaaa adam siap bawak buku upin ipin lg,sama la mcm sara ni buku barneynyer mesti ada dlm beg ;-) kipas susah nk mati la katakan,ekkeke

~~@lyci@~~ said...

Mama tisya:
kat cyber ni mmg ramai.. lg2 time ptg lepas blk kerja..

soclose:
ohhh, award tu.. tq2..

chugie:
ahkakk dh jd mcm Kak Maria Tuku Sabri hehe..

Mama:
Adam pemimat Pin Pin (bahasa Adam)..

Farra Dhelina said...

tak pnh lagi try..1 hr mesti nk try gak! tak kira ekeke

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com