Nuffnang Gadget

October 11, 2010

Seminar Ketrampilan Diri...

ingat lagi tak alycia ada buat entry pasal bergambar dengan Richie Rachman tu...


siap tanye lagi, event apa?? bila?? dan ofkos pasti ada blogger memberikan jawapan yang tepat = Mekchu... sebenarnya dah sah-sah ada tajuk kat backdrop tu.. saje alycia nak test mata korang.. peka ke tak haha.... yup, betul.. alycia menghadiri Seminar Ketrampilan Diri organised by PUSPANITA Cawangan MOA dan PUSPANITA Tekun Nasional... kat sini, PUSPANITA memang rajin buat event... dulu alycia dah join Kursus Jahit Manik... lagipun, bayar 5 hinggit ajer... pastu lagi-lagi dengar yang bagi talk ialah Richie Rachman.. lagilah semangat...

apa pulak kaitan Richi Rachman dengan Ketrampilan Diri ... sebenarnya dia ni memang graduate dalam bidang fesyen... dulu jadi DJ kan.. tapi tak ingatlah stesen radio apa.. sekarang bekerja dengan Karangkraf sebagai editor... memang kelas engkau.. dia cerita pasal kecantikan... buat itu, buat ini... mengalahkan pompuan... siap suruh pakai korset lagi.... sebenarnya korset memang bagus utk membentuk tubuh... kalau sesiapa nak beli Korset Beautiful tu, kontek2 lah alycia ye (ehh, siap promote lagi)...

sebelum acara bermula, ada tarian poco-poco dulu... adoi, dengan pakai kasut tumitnya, tak larat lah nak poco-poco...

... mak-mak datin kat depan ni ajer yang semangat poco-poco... siap hafal lagi step.. kelasss lah mak datin ni...

best ke tak seminar ni??
bagi alycia pengisian seminar ni dah cukup bagus dengan diterangkan bagaimana sebagai wanita untuk tampil lebih menarik dan berkeyakinan... cumanya cara penyampaian Richie Rachman tu yang agak tersasar.. banyak berceloteh... cakap-cakap pastu gelak haha... biasalah dia kan... tu yang macam banyak lari sikit content yang nak disampaikan.. lepas tu ada acara fesyen show jugak tajaan Butik Peace ... so dari fesyen show tu Richie Rachman akan komen pakaian tersebut sesuai ke tak mengikut majlis... sedikit sebnayak boleh jadi panduan...

... sebelum majlis berlangsung ...

... posing with geng yang sama-sama semangat nak berketrampilan menarik haha ... ni Cik Suhana ...

last sekali ada segmen make-over dari Buti Avon... sekali make over 15 ringgit.. kalau nak bergambar sebelum dan selepas make over tambah lagi 10 ringgit... alycia takde lah nak buat make over bagai... malas lahhh... cuma menemani opismate = Wan Meliza yang nak makeover... sebab malam tu Mel ada dinner kat KL.. okaylah tu kan.. kalau nak pergi makeup kat luar mau nya berpuluh-puluh ringgit.. ni baru 15 ringgit ajer.... berbaloi-baloi...

... ni Meliza yang sedang di makeoverkan ...

... alycia cuma mintak orang tu tambahkan eye liner kat mata ajer ... kasi nampak macam Siti Nurhaliza haha.. perasan makkkk ...

a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

soclose2213 said...

wah alycia beshnya..wat entry tips yg RR tu bg..(klu ada ler) T__T

♥siEha♥ said...

sgt menarik seminar tu..ketrampilan diri...

mekchu said...

tp nape nmpk mcm alycia lak yg mekap.. dasyat btol penangan eye liner tuh..

~~@lyci@~~ said...

soclose:
ada tips yg dia bg tu.. alahai, lupe lak.. nnt alycia semak buku catitan hehe..

sieha:
mmg menarik sesekali pg event mcm nikan..

mekchu:
huhu.. eye liner Avon hehe..

fathiah said...

wah. best nye. nak pegi jgk event camne. :)

~~@lyci@~~ said...

fathiah:
bestkan sesekali ;)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com