Nuffnang Gadget

November 3, 2010

Adam Dah Makin Besar...

semalam en ajip send email kat alycia ... tunjuk piccas Adam yang en ajip snap kat henpon dia... bila tengok terus berlinang airmata ... tengok dah besar dah Adam... dari berat 2.79kg jer masa lahir dulu... sekarang dah dekat 10kg dah... dah tau menangis ajer masa kecik-kecik dulu... ni dah pandai berlari, bercakap, macam-macam pandailah... sesungguhnya kami dah berjaya besarkan Adam.. memang kami zero knowledge pun pasal jaga-jaga baby ni... anak pertamalah katakan... setiap pengalaman yg kami dapat amat berharga bagi kami as mama n papa pada Adam... agaknya macam nilah jugak mak dan ayah kita dulu besarkan kitakan... ohhh, terharunya...

... picca terbaru Adam... ni masa kat Kuala Pilah masa atok adam meninggal ...

tadi tengok kat Lilypie yang alycia letak kat blog, usia Adam harini 1 tahun, 8 bulan, 2 minggu, 2 hari... senang ada Lilypie ni... senang nak monitor milestone anak-anak...

okay, nak share sikit perkembangan Adam sampai harini ... yang melasak-lasak tu memang lah dah nama budak lelaki kan... tapi perkembangan perkataan yang Adam boleh sebut :

1. akan (makan) - kalau aku dah siap-siap hidang atas meja, tak sabar-sabar nak duduk kat high chair dia
2. air
3. mama, papa
4. kakak
5. baby
6. abis dah - kalau tv dah abis cerita... makanan dah habis...
7. ampai dah (sampai dah) - kalau nak kereta dah sampai
8. kokok (ayam)
9. memey (cat) - sampai skrg tak pandai cakap cat... nampak kucing mesti memey
10. susah nak sebut perkataan ada huruf 'S' .. mesti jadi sengau ke dalam.. susu, fish, shoes
11. tau sebut kawan-kawan kat rumah Ibu @ pengasuh dia - Yayan (Rayyan), Kif (Aqif), Cha (Marisa), Bang (Abang Hariz)
12. peminat Upin Ipin sampaikan malam-malam asyik suruh bukak CD Upin Ipin... kalau tgk Upin Ipin @ tgk buku Upin Ipin tau tunjuk dan sebut Pin Pin (Upin Ipin), Opah, Kakak, Atok, Kokok, Memei...

... kat klinik masa kat Kuala Pilah masa atok Adam meninggal ... Adam demam lepas atok dia meninggal ... ikut ajer apa orang suruh... time ni nak suruh dia berdiri kat dinding tu nak ukur tinggi ...

... teka berapa tinggi Adam?? 76 cm ..

... suka picca ni ... masa lepas atok Adam meninggal... minggu tu patutnya en ajip join Outing Photogh kat Melaka ... tapi masih dalam mood berkabung, so kami just pergi jumpa geng-geng photogh untuk en ajip bagi sokongan ... time ni sempat Adam photoshoot atas moto besar ...

Nukilan Untuk Anak Mama, Adam Zikry :
Adam, terimakasih kerana bagi peluang pada mama & papa merasa nikmat menjadi seorang mama & papa pada Adam... kami sayang Adam sangat-sangat.. kami nak didik Adam jadi anak yang baik, anak yang soleh, Insya Allah... besok bila mama & papa meninggal, Adam lah yang jadi orang yang usung jenazah kami di liang lahad .. macam mana papa Adam buat masa atok Adam meninggal dulu... (apsal time tulis ni mata berlinang lak ni huhu)... Adam yang tolong doakan untuk mama & papa, sedekahkan al-Fatihah setiap kali lepas solat ... sebab ustazah mama dulu pernah cakap bila seseorang tu meninggal, 3 perkara yang dibawa iaitu amalannya, sedekahnya dan doa anak-anak... (Alfatihah, teringat pulak kat arwah ayah)...

(mama harap bila Adam besar nanti Adam baca pesan mama ni, Adam akan ingat sampai bila-bila)...

Papa, bila nak fotosut ~ request dari Model Tetap = Gegurl & Dadam (ni nama glamer kami bila jadi model haha)...

a.L.y.C.I.a

8 yang komen:

chugie said...

touchingnye nukilan untuk adam tu..
kalau lah die dh boleh baca.. sure die akan nangis! :D

...etiey erywan♥ said...

ahh tetiba mummy eysraf yg terzentap ni...pehal? hmmm....

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

syahdu tang bab nurkilan utk adam tu..Insyallah adam besar nnt dia baca blog mama dia ni sure dia bangga anak parents like mama n papa dia...

Jemari Seni said...

Besar dah Adam kejap jer rasakan...
Insyallah semoga Adam jadi anak yg soleh!.

LyNn HaMzAh said...

huhuhu...sayu jer baca nukilan alycia nie...moga adam jadi anak yang baik bila besar nanti...

~~@lyci@~~ said...

terima kasih semua ;)

mekchu said...

apsal pandangan mata ni kabur.. nak kelip, konpem meleleh.. tisu plsss

rozana said...

cepatnya ank membesar kn...
erk..apsal suraya ada kt ats nih?

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com