Nuffnang Gadget

November 9, 2010

Dah Cash Out Dah...

ingat lagi tak entry last week yang alycia minta tolong kat korang klik kalau iklan Nufnang keluar... nak cepat dapat RM 100... nak cash outkan... pagi tadi masa alycia login Nuffnang, tengok current earning alycia = 100++ ... apalagi, pantas + cepat ajer alycia tekan button cash ...

... see, dah takde duit dah ...

tapi alhamdulilah, alycia masih ada 6 BE yang boleh tambahkan balik pendapatan alycia.. syukran-syukran... tq so much Mr. Nuffnang... muahhhh... nampaknya tak lama lagi tercapailah hasrat alycia nak beli tudung Fareeda... nom nom nom....

... tudung Fareeda pojaan hatiku ...

oh ya, sekarang ni alycia tengok ramai jugak yang dok sibuk bercerita pasal BE ni ... korang faham ker apa BE ni... alycia pun baru ajer faham sebab dah tukar language masa login Nuffnang kepada Bahasa Melayu... kalau Bahasa Inggeris tu faham, tapi tak pandai nak explain.. muahahaha...

BE - Buffered Earning atau dalam Bahasa Melayu nya = Pendapatan Terumpuk ...

Pendapatan terumpuk merupakan pendapatan yang dijana daripada kempen mCPM yang sedang berjalan di dalam blog anda. Jumlah pendapatan ini hanya akan digabung bersama jumlah pendapatan semasa anda selepas kempen mCPM tersebut tamat...
(kopipes dari Nuffnang)

Maknanya, iklan-iklan yang ada kat blog korang tu = BE... so, selagi kempen tu tak tamat, selagi tulah pendapat korang tak bertambah... ni alycia baru faham yer korang.... sebab alycia pun hari-hari ajer check Nuffnang, tapi tengok apsal tak bertambah duit ni... rupa-rupanya kempen tu masih tak tamat lagi... nanti bila kempen dah tamat, tetiba ajer duit korang dah jadi banyak... korang faham tak penerangan alycia ni .. cehhhhh ahha..

apa-apa pun tq so much kepada korang yang sudi dan rela hati klik iklan Nuffnang kat blog alycia ni... tanpa korang, siapalah alycia ni (ayat tak ingat ;p) ...

sayang korang... sayang Mr. Nuffnang jugak!!

a.L.y.C.I.a

17 yang komen:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tahniah lepas ni tercapailah citer nak beli tudung tu kan...cayok2 lepas ni leh kumpul lagik...nape tak cash out hujung bulan cepat sikit dapat. kalo time2 camni cash out amik masa dekat sebulan baru dapat check tu...ape pun tahniah sekali lagik

Kancilbiru said...

wah wah..bergaya sakan la dapat cheque nanti ya..jgn lupa posing dgn tudung baru tu...hihihi

mama tisya said...

slamat menunggu cek tiba

mama tisya said...

btul ckp anje tu...utk 2nd cash out tgu akhir bln br cashout so tkde la terasa lama cek tu nk smp...hehehe

nur said...

tahniah dah cash out.. bestnya
ALL IN ONE

chugie said...

vah..vah.. alycia dah cash out kan ek!?? bleh lah banje ni.. :D

mekchu said...

tudung raya haji.. perghhh... org ckp kalo cash out, nnti duit tu cpt gile jadi byk.. kalo betul, sila inpom mekchu tau

Farra Dhelina said...

bestnya..taniah..kt nk peram lagi..

tp setahu fra, elok cash out time hujung bulan, cpt dpt chq,klu tgh bulan ni, lewat kot baru dpt..

Elin said...

bestnyer, bila la saya nk dpt macam ni..huhu.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tahniah dear, target dh capai!!ainyer target nk levis curve, huhuhu.. masih byk lg mau sapai nih... hihihi.tp Alhamdulillah, arini check dh 3 BE in running.. yiiiippie.. =D

Jemari Seni said...

Tahniah! Wah sakan la raya haji ni aik! enjoy!!!!

LyNn HaMzAh said...

wah dah cash out...boleh la melaram nanti...erm, jealousnya tgk BE alycia...ada 6 lagi tu...best2...

firahadifa said...

i tak cash t lagik.. nanti la balik kl baru cash out .. hehe

*azni* said...

wahh,semua duk cite psl cek je..i br lg dlm blogging ni..sila bg tunjuk ajar ye..

Faryza said...

woww...best nye..saya sedang berusaha ke arah itu.heheheh
jemput ke blog contest
http://faryza27-contest.blogspot.com/
ada tag akak.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

dah beli ke belum tudung tu...

~~@lyci@~~ said...

anje :
blum lagi huhu..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com