Nuffnang Gadget

November 18, 2010

JJCM : Ani Sup Utara, Putrajaya ...


segmen Jalan-jalan Cari Makan (JJCM) kali ni alycia nak bawa korang semua ke Ani Sup Utara, Cawangan Putrajaya ... wah, intro ala-ala Maria Tunku Sabri gitew... kelasssss... siapa yang tak tau, lokasi Ani Sup Utara Cawangan Putrajaya adalah di Presint Diplomatik (15), Putrajaya... landmarknya adalah berhadapan dengan Pasaraya Mydin ...

menu yang best kat sini?
semestinyalah pelbagai pilihan sup ... antaranya yang popular adalah sup daging, sup ekor, sup ayam, sup campur (daging + perut) dan macam-macam lagi ... kalau korang pilih set sup, akan makan dengan nasi putih + telur masin ...

... Menu aneka sup ...

... menu minuman ...

dan makan feveret alycia di sini semestinya Bubur Ayam ... tak taulah kenapa... hari-hari makan bubur ayam pun takpe ... letak kuah kicap, memang terangkat ... kaw-kaw punya....


dan satu lagi yang best di Ani Sup Utara Putrajaya ni adalah suasana decoration dalam kedai yang nyaman dan ala-ala Islamik ... lagu pun bukak lagu yang ala-ala Islamik ... lagu femes mestilah lagu Maher Zain kan... tenang ajer bila makan kat sini ... tapi korang pun boleh buat pilihan kalau nak makan area luar... nak hidup udara segar... tapi biasanya ruang makan di luar dibuka pada sebelah petang...


ok, kalau korang datang ke Putaraja, jangan lupa yer singgah di Ani Sup Utara ... dekat Presint Diplomatik... landmark berhadapan dengan Pasaraya Mydin ... nak tau lebih lanjut boleh melawat ke laman rasmi Ani Sup Utara ... setakat ni ada 34 cawangan yang dibuka di seluruh Malaysia ... dan akan buka 4 cawangan terbaru lagi di Hulu Langat, Puchong Utama, Kg Bharu dan Saujana Utama Sungai Buluh ...

Ingat Sup... Ingat Ani Sup Utara ...


last sekali, alycia letakkan banner JJCM alycia di sini sebagai tanda alycia dah buat review kat sini ...


a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

mummy_ayu said...

wow..sedap gak sup sup tu...

~~@lyci@~~ said...

mummy_ayu:
hmm, mmg sedap.. try lah..

[-suziey-] said...

erkk 1st time tgk ade sup pipi..ouh ade ek sup pipi..hehe..

~~@lyci@~~ said...

suziey :
haah kan.. alycia pun xperasan ada sup pipi.. nk kena try ni..

e.l.i.z.@ said...

hurmmm penah mkn kt shah alam..kureng menepati selera tekak eli heheh

damha said...

sup ni mmg sedap dimakan disamping itu juga utk kebaikan kesihatan badan...ia boleh memanaskan badan yg sejuk dan mengeluarkan peluh....baik utk org yg demam utk memecahkan peluh dibadan...supaya sihat cergas n aktif semula....

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com