Nuffnang Gadget

November 30, 2010

Nak Makan Roti Aiskrim..

inilah aktiviti kami setiap Ahad kalau kami tak ke mana-mana ... ingat petang Ahad tu nak ajak papa pergi membaling = main bowling.. tapi sebab dah pukul 6.00 malas pulak nak keluar ... terus papa cakap "jom makan roti aiskrim".... kat mana nak makan roti aiskrim?? mestilah kat Taman Tasik Cyberjaya ....

memang best korang roti aiskrim kat sini ... berapa ekkk 1 roti aiskrim ni... nampak sangat bukan alycia yang beli... en ajip yang slalu belikan untuk bini dia ni ha... bini dia tau makan ajer muahaha ...

... beli-beli terus nak ngap ... Adam pandang ajer sebab Adam tak suka sangat makan aiskrim ...

... ni lagi sorang model roti aiskrim ...

lepas roti asikrim tu, tetiba rasa nak makan aiskrim kun pulak ... alah aiskrim yang slalu beli time skolah dulu-dulu... aiskrim ni singgit satu... boleh pilih-pilih perisa apa nak ...

.... buruk lantak betul bini en ajip ni hehe ...

eh, bukan makan aiskrim ajer kat Taman Tasik Cyberjaya ni... macam-macam aktivit lain boleh buat... kalau budak-budak macam Adam tu sukalah sebab ada taman permainan ... besar pulak tu taman permainan kat sini ....


pastu boleh joging, bagi ikan makan kat tasik ... kalau nak ambik gambar pun cantik jugak view kat sini ... lagi-lagi kalau ada sunset.. nanti alycia tunjuk picca time sunset yang pergi sebelum ni... korang yang duduk kawasan berdekatan bolehlah jalan-jalan kat sini ... petang-petang time weekend memang ramai orang ...

... papa & Adam main jongkang-jongkit ...

... main gelungsur paling Adam suka ...

... Adam haritu tak ceria sangat sebab dia demam ... tu yang moyok ajer tu ...

... yeyyyyy, main gelungsur dengan mama pulak ...

lepas penat makan aiskrin dan main kat taman, terus pergi Cafe Hassan makan maggi goreng & roti bom ... tetiba lak en ajip dah excited nak makan roti bomm... i macam biasa isteri mithali " i pollo "... cehceh ceh hehe...

... dua beranak yang sedang menikmati maggi goreng ... den pandang ajor.. kenyang wei makan roti aiskrim tu ...

seronok berhujung minggu dengan Si Dia dan Dia (Papa & Adam) ;p

a.L.y.C.I.a


10 yang komen:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

amboi semua model hot mama ni leh jadi hehehe...weekend yg best kan dapat bersantai with family tersayang...

eT said...

mmg tiap2 ahad makan eskrem ker???hehe
best2...

CatlinaFly said...

aiskrim goreng pun best..sy ada resepi dia ..mudah giler alycia..:)

http://catlinaflybaby.blogspot.com/2010/06/aiskrim-goreng-comel.html

damha said...

kat penang panggil ais cream cawan..he333..teringat masa kecik2 dulu...huhuhuhu

ChiKeDees said...

wah such a happy famili..i like

Ogy said...

sedapnyaaaa...lama tak makan roti eskrem ni...hehe

chugie said...

aktiviti santai tanpa planning ni best kan? sy plak ahad lepas, tetiba hubby ajak g doraisamy makan sup! jalannnnnnnnnnnnn!

Farra Dhelina said...

waw sedap gak layan roti eskrem!

~~@lyci@~~ said...

adlin :
haha.. hot model xtahan..

eT :
weekend yg tiada aktiviti, pasti mkn aiskrim..

cat:
yeke.. ish xpernah mkn lg aiskrim grg.. wanna to try.. tq share resepi ;)

damha :
oh aiskrim cawan.. haah kan, dulu ms sek rendah, blk jer mesti beli aiskrim ni.. tp dulu 20 sen jer kan..

~~@lyci@~~ said...

Chikedes :
tq ;)

ogy :
meh dtg kat cyberjaya setiap hari ahad hehe..

chugie:
betul2.. yg unplan tu yg menjadi biasanya kan...

farra:
sedap.. yammeh..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com