Nuffnang Gadget

December 22, 2010

Weekend Yg Penat, Tapi Besttt ...

ini cerita weekend lepas ... memang penat tapi besttt ... lagipun weekend tu kan jatuh besday papa ... so memang dua-dua hari spent time with papa ...

Hari Sabtu

Mula-mula pagi tu dah decide nak pergi majlis kahwin kawan alycia yang sama belajar dulu di Alam Damai, Cheras ... nama kawan alycia ni Liza ... just call her Sis Liza ajer ...

... masa di dalam dewan ... Adam n mama setema, merah ...

... pengantin tengah berarak masuk ke dewan ...


lepas majlis wedding, terus papa decide nak ke Bukit Bintang... nak pergi Plaza Lowyatt ... siap bawak baju salin bagai ngkauuuu ... kang senang jumpa toilet kat memana boleh salin ... rasa macam tak selesa pulak nak berjalan-jalan pakai baju kurung ... bila salin kat toilet rasa macam budak sekolah nak ponteng sekolah pulak haha...

... tadaaaaa... dah siap salin baju ...


eh, sibuk-sibuk kat Plaza Lowyat ni nak beli apa ...
;
;
;
;
;
;

... yezzzaaaaaa... akhirnya idaman kalbu mama ... papa belikan ... dah lama dah papa cakap nak belikan lappy ni utk mama ... sebab mama sibuk duk membising kat telinga papa kata boring kalau balik kampung tak boleh on9 hehe ... ingat nak beli notebook kecik tu ajer... tapi harga lebey kurang sama ... dah alang-alang beli lappy terus ....

eh, haritu kan besday papa ... apsal pulak mama yang dapat lappy .... hahaha... tulah, papa cakap papa xde untung hehe...

Hari Ahad

Pagi weii papa bangun ... pukul 7.30 dah suruh mama mandi siap-siap ... nak pergi mana??? nak pergi car boot sale kat Stadium Shah Alam ... pukul 8.00 dah berdesup ke Shah Alam... ramai giler weii orang... susah nak carik parking .... sampai-sampai carik port nak makan dulu... berlambak orang bukak gerai makan ... pilih lah mana nak... kami pilih char kueyteow yang goreng panas-panas ....

... tengah melayan adam makan ... selera betul adam makan kuey tiow goreng kerang...

... kat sini time tu ada buat pertunjukan haiwan ternakan... ada rabbit Farm... suka giler Adam tengok rabbit ... bit bit bit Adam cakap ...


pastu berjalan lah kau sampai puas dan penat kaki .... sambil jalan-jalan tu sempat lagi bini en ajip ni memekak kat telinga laki dia, cakap swiming sut adam tak carik lagi... pastru berdesup pulak ke Jusco Bukit Raja ... ha, ambik kau... pukul keliling ...

... ni kat Jusco Bukit Raja ... memang adam tak boleh nampak lah token car ni ... melalak nak naik ... jalan-jalan kalau nampak token car ni, siap pusing carik jalan jauh takpe... janji jangan jumpe benda alah ni hehe ...

ok, itu ajer cerita 2 hari kami yang penat, tapi puas ...
puas sebab dapat jalan, jalan dan jalan lagi haha...
adam pun dah macam tau, kalau wekend duduk rumah tak pergi memana, memang lah mengaruk nak keluar ... ikut genetik sape ni Adam haha...

a.L.y.C.I.a

9 yang komen:

Farra Dhelina said...

untung nya sis..dpt lappy..hdiah abg, kt yg dpt..hehehe..best2..betul2 untung..hehe

Faizaharis2 said...

waaaaa dapat lappyyy.... bestt!!!... ni pukul habis ni

Nana said...

hehe zura kita ni same je
mmg klw g org kwen bese bw bj spare
tkt2 pstu nk mrayap

LyNn HaMzAh said...

jalan sakan nie...hehehehe...

chugie said...

berjalan sakan ye alycia ni.. best betui lah..

ibuayahdamia said...

wahh..lappy baru tu..

Reen Azreen said...

haha..mama hot jeles yer..acu slalu on9 mlm2 kt umh...ahahahaa

mizz-siti said...

cun la tudung fareeda tu...brap heng?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya dapat lappy baru, kita ni pun dok pinjam hubby punyer je tupun dia dah bising sevbab lappy dia jadik berat so nak belikan notebook...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com