Nuffnang Gadget

January 8, 2011

Adam Buat Mama Panik...

hoho... memang-memang panikk... tak tau nak cerita dari mana ..

okay, malam semalam alycia nak mandikan Adam... pastu memang slalu kalau cakap dengan dia Adam jom mandi, dia memang faham... tanggal sluar... tanggal baju tak tau lagi... mama tanggalkan... tangggal pampers buang tong sampah ... masuk bilik air ... nak jadikan cerita dah masuk bilik air, lepas tu alycia lupa ambik towel.. kluar kejap ambik towel... tiba-tiba tengok pintu dah bertutup... siap KUNCI lagi dari dalam... bilik air alycia guna pintu tombol tu... mama dah panikkkk... macam mana ni.... panggil Adam cakap bukak pintu.... Adam siap cakap lagi "nanakkkk"... alahai adam... terus tipon papa... papa time tu kat Mines tukar charger tipon... papa cakap suruh lah dia bukak dulu... time tu pujuk lagi Adam bukak pintu... dia cakap lagi "nanakkkk"... time tu dah nangis dah... dah terbayang macam-macam... lemas ker... pengsan ker... terus papa cakap dia balik sekarang... nasib time tu tak turunkan mandian dia lagi... kalau tak mesti dah terbayang pedih mata ker.... alahai adam...

sambil tunggu papa balik, pujuk lagi... tapi memang tak berhasilll... pastu Adam dah nangis dahhh... agaknya tunggu mama bukak pintu tak bukak-bukak... asyik-asyik ketuk ajer... kuat pulak tu dia nangis... alycia dah gelabah dah.... terus ambik keputusan mintak tolong... lari kat rumah depan bagi salam dua tiga kali tak berjawab ... pastu ambik kunci, kunci pintu terus pergi kat lif... dalam kepala nak mintak tolong pekerja kat kedai bawah tu.... nasib baik dalam lif ada orang... dengan muka tak malu cakap nak mintak tolong bukakkan pintu bilik air... anak kunci dari dalam.... nasib orang tu nak tolong.... time tu Adam dah nangis kuat dahhh... dia cuba guna kad keras, jolok-jolok celah pintu tu.... terus pintu terbuka.... puhhhh lega...

Adam pastu rilek ajer keluar... macam takde apa-apa yang berlaku... bertuahhh betul Adam... agaknya dia slalu tengok mama tekan tombol kunci pintu, dia pun ikuttt...

Aduhai Adam.... memang buat mama panikkk lahhh....
korang pernah alami situasi yang sama takkk... huhu...


10 yang komen:

CatlinaFly said...

e-ein suka main tutup2 pintu gak tapi pintu pesen lama, so bukan tombol biasa tu...jadi takleh lah dia nak kunci..hiii..adam...mujurlah leh bukak pintu tu!panik mama kamu weh!

~najwa~ said...

mak aihh, kalau Irfan buat cam tu, ibu boleh pengsan...uhu..

Adam..adam...mama kamu sudah berjaya dipanikkan~~

Cyda Acme said...

uishhh .. bahye tuh. tombol pintu bilikair ko tuh mmg takleh bukak dr luar ker? cam pintu bilik umah aku ader slot duit syiling. so kalo terkunci dr dlm leh guna syiling 2posen tuk bukak dr luar.

damha said...

tukar kunci pintu tu jenis celak yg dibuat drp plastik...senang buka jika ade hal kecemasan...

Farra Dhelina said...

ya allh kak..kita yg baca pun naik nebes..

mujur takde pape yg jadi..mmg bahaya lah kak..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

Ya Allah !!! suspen mmg panik kalau benda ni terjadi kat kita lagi2 suami xde kat umah..naik gile kita..sib baik la adam xde apa2 kalau lin sure terbayang anak dalam tu jatuh...lain kali kena hati2..

mekchu said...

part pegi mintak bantuan tu mmg tak terlintas laa.. kalo dah panik mmg kerass je kat situ.. sib baik ko bleh berfikir jugak.. bagus.. bagus..

najmi lak suka kunci kan mama dia yg tgh mandi.. dia kunci, pas tu selongkar henbeg mama-chu.. panasss.....

chugie said...

ya allah.. macam2 hal ye. selamat tak jd pape..

ish.. samelah perangai ngn fatin ni. masuk bilik je sure akan tekan tombol kunci tu.. skang ni kami sparekan 1 kunci kat luar bilik, incase kalau2 die tekan dr dalm bilik time kami kat luar kan.

cantekk said...

kzura kna ajar adam bukak tutup pintu tu, t lama dia mesti ingat nk wat cmane

*mandai je aku

::ienafazlyna:: said...

uuuhhh..Adam nak main2 la tu....cian mama die dah gelabah gile kan? budak2 skrg memang suke tiru2..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com