Nuffnang Gadget

January 21, 2011

Alang-alang Jauh.. Makan Sampai Kenyang...

ni kejadian Ahad lepas ... alycia & Adam balik kampung, en ajip tak balik sebab ada shoot kat lake garden... pastu dah petang-petang sikit, en ajip sms tanye kat mana... " jalan jom"... terus ajer alycia berdesup balik ke Putrajaya ... bini dia ni mana bole dengar perkataan "jalan" tu... macam kena karenn hahaha...

pastu sampai rumah puaslah fikir nak pergi mana... terus en ajip cakap jomlah... tanya en ajip kata nak pergi mana... dia cakap jalan-jalan... jalan punya jalan.. dari Putrajaya -> Dengkil -> Banting ... pastu tanya "eh, papa nak pergi mana sebenarnya ni"... terus en ajip kata pergi Bagan Lalang... mak aiiii, jauhnya... rasa dah jauh dah jalan... rasanya kalau nak pergi Bagan Lalang ikut Sepang... ni lalu Banting memang buat 360 darjah pusingan ... nak makan ikan bakar punya pasall ... layannnnnnnnn...

mula-mula sampai pergi pantai dulu ....

... papa & Adam ... alahai, adam suka tawww tak nak pandang kamera ...
.... kami 3 banakk ...

... ni nak ambik gambar sunset ... suruh Adam pandang kamera takmo pandang... nak tau tak dia pandang apa ??? ...

... pandang kapel yang tengah dating kat belakang ... hihi, tak malu Adam... kecik2 dah pandai ekkk ...

... dari jauh nampak Gold Cost Bagan Lalang ... alahai, bilalah nak merasa tido kat situ ekkk... tido atas air ...

pastu terus pergi tempat makan... ramainya orang... penuh meja... nasib boleh tambah lagi meja... bila kami nak order, dia suruh pergi oder kat kaunter... rupa-rupanya kat sini pilih sendiri seafood.. pastu nanti orang tu siap-siap timbang ... pastu cakap nak masak apa ... memang lama giler tunggu ... kalau tau baik order dulu pastu pergi posing-posing kan....

dan inilah juadah kami malam tu...

... eh, Adam nak posing dulu pulak ... sukalah mama tengok Adam buat camni .. comeyyy ...

... udang goreng sambal ... sedapppp... sambal pun tak pedas ... banyak Adam makan ...

... sotong goreng tepung ... memang sedap ... sbb kadang-kadangkan kalau goreng tepung ni banyak tepung... ni tepun sikit ajer... memang rasa manis sotong tu ... ni pun Adam habiskan ...

... ikan bakar ... alycia ambik ikan cencaru & ikan kembung ... sedappppp.. panas-panas.. cicah pulak dengan sambal kicap...

so, semua yang di atas + nasi putih 2 + limau ais + fresh oren + sirap + laici (air 4 sbb sorang 2 hikkk) = RM 49.00 ...

okay tak??? mahal takkk?? bagi alycia rasa berbaloi sebab kenyang dan makanan sedappp... lain kali nak datang lagi... kalau korang nak try, carik kedai makan yang dekat padang ...


1 yang komen:

Farra Dhelina said...

klu sedap tu mmg berbaloi la tu kan...

gi bagan lalang tu, dh dekat dgn fra, hehe kat banting..leh singgah len kali ;)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com