Nuffnang Gadget

January 13, 2011

Bukit Merah ...

okay, hari ke-2 di Taiping ... harini dah plan nak ke Bukit Merah ... pukul 9.oo pagi siap-siap, pastu cek out terus pergi sarap dulu ... lepas sarapan ada pulak yang gedik-gedik nak posing kat Taman Tasik Taiping... besar giler Taman Taiping ni ... view pun cantuikkk... dengan pokok-pokok besar yang rendang-rendang... bila posing rasa macam kat oversea summer time hehe.. okay, sebelum tayang gambar posing gedik-gedik, nak bagitau... masing-masing semua pakai baju sempoi-sempoi.. sebab nak pergi mandi kan ... so, dah plan dah sampai Bukit Merah terus debushhhhhh... masuk dalam air.. takde nak tukar-tukar baju bagaiii hikkk...

... posing with makteh & pakteh alycia, nenek dan mama alycia ...

... ni pulak family adik alycia ...

okay, lets jum ke Bukit Merah ... perjalanan dari Taiping ke Bukit Merah dalam 1/2 jam ajer...
bila sampai Bukit Merah, terus ke kaunter tiket ...


... nilah tiket-tiket di Bukit Merah ... kat sini ada macam-macam pakej ditawarkan... so, disebabkan kami sampai tengahari, lagi pun tak lama kat sini petang dah nak balik, terus decide beli tiket ke Theme Park dan Pulau Orang Utan... saje nak bawak budak-budak tengok orang utan...

Theme Park = RM 27

Pulau Orang Utan = RM 25


kalau korang ambik penginapan kat sini, bole ambik pakej Kombo (Taman Air, Eco Park, Pulau Orang Utan) ... tiket valid 3 hari... mandi lah sampai lebammm...

... Adam tengah berangan-rangan duk dalam air... ishhh, lambatnya nak mandi ...

... diaorang posing dulu sambil aku ngan en ajip uruskan tiket ...

nak ke Pulau Orang Utan ni kena naik feri ... ada jeti kat Bukit Merah nak ke Pulau Orang Utan ... perjalanan 30 minit ....

... posing di jeti ...

... mama & Adam dalam feri .. nampak sangat muka Adam leteyyy .. tapi suka naik feri ...

... sampai dah kat Pulau Orang Utan ...

nak cerita pasal Pulau Orang Utan... next entry pleaseee ... Ada baby Orang Utan nama = Adam ... tapi mother's name = Babun hehe (nasib tak alycia hikk)...


5 yang komen:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

wahh bestnyee...kono masa new year dulu nk holiday kat sini rupanya plan diubah hehehe next time pi la mmg best..

CatlinaFly said...

rindu kat adam & sonia..dulu sy salah sorg jaga infant care unit hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

wa..dh sampai taiping jugak ek! :)
best kan..amik gmbr byk2 tak? hheheeh

ieda said...

memang best kat sini dikk .. akak dah pernah gi masa tu baru2 kawin .. best2 .. tapi pulau org utan tuu x berapa nak siap .. tapi still ada org utan lah .. masa tu ada 3 ekor jer .. besor2 :)

Nana said...

bez kan kat sini
kita mayb pegi kot
hjg bln nanti
dpt tiket pree

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com