Nuffnang Gadget

January 6, 2011

Cerita Pasal Katil CAR !!!

okay ni cerita lebih lanjut pasal katil car Adam tu ...

korang perasan tak rupa katil car Adam tu ...


perasan tak yang kat bahagian belakang katil tu kosong ... sebenarnya masa kami pergi kedai perabot tengok katil ni, memang katil yang display tu belakang dia kosong ... tapi gadis kat kedai tu tunjuk catalog kalau-kalau ada design yang berkenaan boleh booking dulu... kemudian hantar ... nak jadikan cerita kami berkenaan dengan katil car yang belakang tu ada rak... so dah berangan-rangan dah boleh letak toys, letak car, letak book adam... so terus pilih design macam tu... sekali masa sesi pemasangan kat rumah, boleh pulak pekerja kedai tu tak bagi complete barang... boleh pulak rak kat belakang tu tinggal ....

malam tadi baru diaorang datang balik pasang rak yang tertinggal tu...

dan inilah rupa sebenar design katil car Adam yang mama & papa pilih ... (dalam hati sonok kan jadi budak-budak zaman sekarang... semua dapat... kita dulu mana dapat... tido lah kau berimpit-impit adik badik hehe)...

... tadaaaaaaa... dah complete... ada rak kat belakang ...

... ini pandangan sisi pulak ...

korang mesti pelikkan kenapa pulak Adam kecik-kecik lagi dah beli katil... sebenarnya kalau korang nak tau alycia dah setahun tak tido atas katil besar tu tau... kami tido kat bawah bentang toto... sebabnya dulu Adam kecik, pastu lasak ... pastu takut lah nanti jatuh katil ke apa ... so, terus ambik keputusan tido kat bawah... pastu bila adam dah besar sikit, try lah bawak tido atas katil... tido bertiga atas katil... dengan mama & papa yang tido sampai nak dua tiga bantal... terus dia nangis... rimas agaknya ... kansellll...

tu yang tetiba dapat idea nak beli katil... dah alang-alang beli katil, baik terus beli katil yang bole guna sampai besar.... lagipun katil tu safe, ada pengadang kat tepi.. so tak jatuh...

eh, Adam tido kat bilik sendiri ker...

... takdelahhh.. letak kat sebelah katil besar tu... mula-mula hari 1st dia tido rasa tacing pulak.. yelah, slalu tido-tido peluk dia... ni dah tido katil sebelah.. kejap-kejap jaga tengok dia... malam yang 1st tu tiba-tiba dia nangis panggil mama... terus tido sama-sama kat katil dia tu... malam kedua dah okay dah.. terus tido sampai pagi...

... katil car Adam brand mercedes u... jangan jelessss ....

... wajah anak kesayangan mama yang tido kat katil car ...

oh nak menjawab pertanya berapa harga dan beli kat mana...

axact price tak ingat sebab resit tinggal kat rumah.... harga dalam RM 470 ++ .. pastu campur dengan tilam RM 99.00 ...

alycia beli kat kedai perabot Carniwood kat Seksyen 9, Bangi ... (nama kedai tu pun nanti check balik..)

harap-harap lepas ni Adam akan terus tido dengan lenanya kat katil car... dan mama tido dengan lenanya disisi papa... muahahhaa... kalau Adam tiba-tiba terbangun teringat kat buai dia, kenalah mama bawak .. kata nak praktis kan.. so, taknak paksa-paksa anak... biar dia terbiasa dengan sendirinya ...

a.L.y.C.I.a

12 yang komen:

mummy_ayu said...

mula2 tu memang terasa, lama2 nanti ok la..
ayu dua2 dah asing katil dah, tapi kenkadang dtg menyelit gak..
tak lama lagi nak try asing bilik plak, tak tau la macm mana, mau ayu angkat tilam, tido sebilik ngan diaorg..he he he..

~ayu.oyie.yuna~ said...

Hai alycia ;)
samala ngan alycia ms sebelum beli katil tu, setahun kami x tidur atas katil, tido atas toto je anak beranak, hehe..

damha said...

moga2 bila besar nanti dapat drive keta mercedes pula...he333

ieda said...

cantik lah katil car nie dikk .. menarik jer .. cam berminat jer nak belikan utk anak teruna akak sorang tuu .. haaaaaaaaa rak kat belakng tuu
berguna tuu leh letak majalah kan :))

mekchu said...

kena ada jugak satu, ehh dua... susah lah duduk pindah randah ni..

lepas ni cepat la dadam dpt adik ni.. hehehe..

Faizaharis2 said...

adammm!! nak tumpang tido lehhh???

Puteri Mona said...

mesti lam setaun tu pas adam tdo ko panjat katil besor kan zurrr jgn tipoo hahaha. aah setujus ngan mekcu pasneh kompom dadam cpt dpt adik :)

~~@lyci@~~ said...

mummy_ayu :
tulah.. mmg terasa sgt.. tacing pulak huhu...

ayu.oyie:
hehe.. sian kn kita tido beralaskan toto jer..

damha :
amin... tq2 hehe..

ieda :
betul kak.. mmg berguna pun rak tu.. mcm nk ltk mcm2.. mama yg berangan lebey hehe..

mekchu :
haha.. acik rasa pun camtu gakkk.. gegege..

faizah :
meh2.. tido dgn dadam...

~~@lyci@~~ said...

mon :
hahahah... mn leh ckp weiii.. rahsia.. hahaha..

Cyda Acme said...

bestnya katil adam ... nnt nak belikan tuk Adlilah. ko kira ok pe ber3 atas katil. Aku? ber4 tau tak ... sgt2lah sempit hu3 Skang nih pon Adli dah bleh tido sendiri. So mmg kena plan beli katil tuk dialah. Malam tadik jek 5-6 kali dia sepak abah dia ... hahahhaah
si kecik? lagik lasak wooo berpusing2 tido. Seriu jek aku .. takot jatuh katil jek.

Reen azreen said...

ceh ngade2 tau mama nih nk manje2 ngan papa...wekkkk

Farra Dhelina said...

besnya kakk..

mujur lah akk kecik, leh tumpang teman adam tdo..klu kena size mcm fra ni, tak ke tak muat???hahaha

comel lah adam pya seluar pelekat tuuu..

oo kat bangiii....bestlah kakkk...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com