Nuffnang Gadget

January 12, 2011

From Taiping With Luv ...

u allssssss ... ni kejadian tahun lepas yer... cuti-cuti Malaysia ... tapi tertunda entry kat tahun ni huhu padahal tahun lepas hujung tahun pun hehe ... okay, macam mana nak flash back balik yer.. oooo, memula alycia & family mengantar rombongan pengantin sepupu ke Kuala Kangsar... lepas tu terus decide cuti-cuti Malaysia sekali... plan nak pergi Bukit Merah... tapi last minit book, semua penginapan di Bukit Merah fully book ...kena pulak dengan cuti Krismas... pastu cari alternatif lain kami pilih Taiping... kebanyakan hotel kat Taiping pun full ... nasib dapat bajet hotel.. okaylah kan, bermalam semalam ajer...

kami sampai di taiping pun petang dalam pukul 5.00 ... lepas cek in, mandi-mandi pastu keluar nak carik makan... mula-mula nak makan kat Dolly Kueyteow yang orang kata femes tu... skali penuh lah pulak... siap kena tunggu kat luar lagi... dengan bawak budak-budak, terus carik tempat makan lain ... akhirnya kami pilih makan kat medan makan kat tengah bandar Taiping... (nama tempat tak tau..)..

... sebelum bertolak, posing dulu .. oh ya, ni mama alycia ... sama rupa tak kami ...

... kami pilih Taiping Yong Taufu ... memang terbaik wokk ... tak abis siap tapau lagi sambung makan kat hotel hehe ...

... nilah family alycia ... ramaikan ...

... alycia with Adam ...

okay, dah makan semua... terus kami ke ....
;
;
;
;
;
;


Night Safari Zoo Taiping ... semangat okay nak bawak budak-budak tengok night Safari ... ni 1st time bawak Adam pergi ke zoo ... beli-beli tiket pastu kena beratur tunguu tram... mak aiii, punyalah ramai.. tram kat situ ada 5 ajer... memang menguji kesabaran sungguh bawak budak-budak... adam dah nangis-nangis dah apasal dia tak naik-naik lagi tram... kena beratur lah nakk oiii ... mau ajer aku cakap kat jaga tu bagilah anak aku naikk... dia dah tak sabar nak naik tram hehe ...

... yezzaaaa... tiket dah dapat... sila abaikan muka yg berminyak tu ...

... posing dulu ... alycia, en ajip & adam ... eh, Bismi (anak buah alycia) pun nak join ...

bila dah dapat naik tram, smua diam... Adam yang nangis2 tadi dah diam.. excited nak naik car (adam cakap car hehe) ... our journey is begin... tapi memang hampa lah wei sebab tak nampak satu hapah pun binatang... binatang malam-malam semua tido ... Adam seronok dapat menikmati naik car ajer lah... sambil jalan-jalan tu sempat melawak, pasni balik hotel setiap bilik sila senaraikan haiwan yg dapat dilihat haha... list paling banyak adalah pemenang hahaha...

... inilah satu-satunya haiwan yang dapat dilihat ... sebab kandang gajah ni kat lokasi akhir sebelum kami turun tram haha... baru lah cakap kat Adam "tu elephant"...

... picca last ... walaupun tak nampak binatang, saje suka-suka naik tram.. tapi kami enjoyy dapat jalan ramai-ramai....

okay, lepas ni ke Bukit Merah pulak yer...


6 yang komen:

Elin said...

wah..my hometown..tepeng..hehe. Alycia..yong tau fu tu mang terbaik..kitorang paggil tong tau fu Bomba..sebab dekat ngan BOMBA. Klu balik tepeng, sure g tapau Yong Tau Fu. And ade satu gerai tu..COMBI kot tak salah..my bro punyer member..husband and wife.. :). Alamak terus rindu nak mkn yong tau fu..best tak jln2 teppeng?

~~@lyci@~~ said...

elin :
mmg best lah yong taufu bomba tu hehe.. len kali kalau g taiping nk makan lg.. taiping bestt.. hubby suke sbb byk lokasi dia nk shoot.. cuma time tu skjp sgt.. byk tmpt nk pg.. maybe next time akn dtg lagi..

Farra Dhelina said...

amboi sotong tu siap gantung2 lagi!! mmg menarik!

~najwa~ said...

yong tau fu bomba memang best sgt!!!!!
rindu sama itu Yong tau fu!!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita ada lalu tapi tak pi la, best kke?mana lagi best zoo negara @ taiping?

LyNn HaMzAh said...

tak dapat nak amek gmbr sangat kat night safari nie kan...gelap jer...huhuhu...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com