Nuffnang Gadget

February 7, 2011

Makan Besar Sempena CNY ...

alamak... lamanya rasa tak update blog... cuti lama, blog pun sama cuti jugak huhu... sebenarnya hari-hari pun on9, tapi malas ajer nak update.... kering idea... macam mana nak jadi blogger tegar macam Red Mummy ni huhu...

ok, ni cerita makan besar sempena malas CNY dulu... ingat orang cina ajer ke ada makan besar.. kami pun ada jugakk... si Reen Azreen a.k.a Acua Adam tu dah buat entry dulu dah... takuttt katanya nanti entry ketinggalan zaman hehe.. elehhh, apa ada halll ... blog kita, suka ati kitalah kan nak buat entry bila-bila... opppps, lari topikk sudahhh  ...

alycia sefamily pergi ke Bagan Lalang, Sepang... saje kuar makan ramai-ramai satu family... masa on da way ke Bagan Lalang, bole pulak jem giler kat Sepang... agaknya orang semua pakat keluar ramai-rammai kot sempena CNY... dekat 2 jam baru sampai Bagan Lalang... kalau ikutkan dalam 1 jam dah bole sampai dari kampung alycia kat Mantin... 

sampai-sampai sana dalam pukul 7 terus carik tempat nak makan... kat sini pun ramai giler orang... kena tunggu sattt baru bole cop tempat.... kalau dah ramai orang, nampak gayanya nak tunggu makanan sampai punyalah lama... dekat 2 jam baru sampai... bayangkan pukul 7 lebey order, pukul 9.00 baru sampai makanan... bapakkk lama... kalau tak mengenangkan dah datang jauh, mau blahhh camtu ajer...

lagi-lagi kiri kanan tempat makan tu, ada jual mainan... memamng tension weii jadi mak bapak supaya anak tak beli barang mainan... dari datang sampai nak balik, ada 4 dah mainan Adam... memang takde untunggg mama Adam oiii...

... picca tuan blog dan Reen Azreen a.k.a Acu Adam ...

... nekma sedang melayan cucu-cucunya main menan ... 

... semua dok buat hal sendiri sementara nak tunggu makanan sampai ... 

... tak sempat pun nak snap time makanan sampai ... terus makan... ni ajer yang sempat di snappp ... semua licin... berbaloi lah tunggu 2 jam kan hehe ...
... sian tinggal tulang-tulang ajer ... Alhamdulilah ...

alycia makan di tempat yang sama masa pergi Bagan Lalang yang mula-mula dulu ... memang makanan sedapp dan harga berpatutan .... cuma terpaksa tunggu lama... orang ramai sangat... apa-apa pun, yang penting dapat bersama family kan... itu yang lagi besttt ... Insya allah, acara makan besar ni akan dijadikan acara tahunan family...


7 yang komen:

eT said...

wahh...sonok tu makan besar...
meriah u...

Nana said...

wah tu dia..makan besar btol ni..
aih tingin nk g makan kt sana tau
xpenah try g makan sana

mummy_ayu said...

wah..diaorg pun makan besar jugak...meriah gitu..

Kancilbiru said...

eh, staf uitm eh? muka macam faimiliar..ekeke..

btw your hubby tu org audit kan? penah p buat demo sistem kat situ. :P

mekchu said...

kat belakang seri malaysia tu ke? singgah mini dubai tak? hehehe... 4 menan ko ye dadam.. bankrup!!

Farra Dhelina said...

tahun ni pya cny, mn2 jem lah kak, mmg panas vontot je dlm kete..haihhh..tobat2...

~~@lyci@~~ said...

eT :
sonok.. mmg sonok..

nana :
try lah pg..jln2 kt sana lak sesekali.. kt situ pun ada hotel gak..

mummy_ayu:
mkn besar cny hehe..

kancilbiru:
alycia x.. tp hubby yup.. btul lah dia kt odit..

mekchu:
haah, blakang seri mesia.. huhu, kopak duit mama beli menan..

farra:
org cina g jln raya.. kt sibuk gk nk jln2 kan hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com