Nuffnang Gadget

February 24, 2011

Mandi-Manda Yang Tak Di Rancang...

Inilah namanya mandi-manda yang tak dirancang .. ni masa hari Sabtu lepas on da way nak balik ke Pilah... tiba-tiba papa cakap jom mandi Ulu Bendul ... biasalah alycia yang nak jadi menantu mithali ni dah dressing lawa-lawa bagai... kata nak balik rumah mertua kan.. kang mak mertua cakap apolah menantu den ni selekeh.. malu pulak haha... nasib ada towel, baju basahan smua dalam kereta... so, mcm biasa ayat isteri mithali "I pollo..."

Eh, korang tau tak Ulu Bendul ... biasanya kalau biasa ke Kuala Pilah tau kot Ulu Bendul ni... kawasan reakreasi... ada air terjun kat situ... so, kalau time-time weekend memang ramai lah... nasib kami sampai time tu tak ramai lagi... boleh lah pilih pot yang cun-cun skittt.. senang mama ngan papa buat aksi panas-panas skittt hahaha...

... see, kan dah cakap mama posing lawa.. bukan nak pergi mandi ...

Tapi kan bukan nak cakap apelah... Adam ni bukan standard mandi air terjun kottt... asyik cakap cool cool ... bukan aksi sejuk lagi.... takmo mandi ... penat ajer mama beli pelampung tauuu Adam ... kalau mandi kat pool ker, theme park ker okay pulak tu... sampai takmo naik ...

... tengok lah aksi dia ... letak kaki kat atas pelampung... takmo masuk kaki dalam air... COOL adam cakap ...

So, pasni tak payah lah nak berangan bawak pergi mandi kat air terjun... selera orang-orang kaya... nak mandi kat pool anak aku huhu .... dulu pernah bawak jalan kat pantai masa kat Bagan Lalang... pun tak nak jalan kat pasir pantai tu... kata DIRTY ... abih camno...

... muka budak yang tak pas-pas nak buat peace ...

... ni lepas mandi ... nampak sangat muka ngantuk... padahal bukan mandi sangat pun... asyik COOL COOL ...

nota kaki : entry ni adalah entry lepas dapat solution tak bole upload gambar tu... nanti alycia buat tutorial ekkkk hehe... eksyennnn pulak *winnkkk **...


10 yang komen:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

bestnyeee adam mandi manda yea..
lin selalu gak lalu ulu bendul ni kalau antar my sis kat uitm k.pilah tp x pernah singgah pun hehehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

huhu rindu nya nak mandi2 cmni..
kena tggu baby besar skit br leh mandi manda hehe..

psst..my miqa pun umur 2thn br pndai wat peace hahaha..

sile2 wat tuto tu..xsabar nak tau.. =)

ieda said...

yg x rancang tuu lah kdg2 menjadi dikk
sejukkk nyaaaaaaaaaa terasa sampai sini nie :)

Nana said...

wah beznye ulu bendul
kita dah lama xg mandi sini

Farra Dhelina said...

pernah wat camping kat ulu bendul ni.. hehe..seronok jugak..


oo adam tak tahan sejuk ye kak

cantekk said...

addoy anak bando la adam ni...

pipin pipin!!!!

hihi

mekchu said...

adam mmg cool... anak orang kaya nih.. hehehe

~ Mama Adam Zikry ~ said...

Adlin :
nnt singgah lah 1 hari.. besttt.. cool adam ckp hehe..

Pinky Momma :
tutor akn dibuat.. tunggu.. tulah, xpas2 buat peace..

Ieda:
mmg sejukk kak.. coollll ...

Nana:
ohh.. prnh dtg jgk ekkk.. bestt kan..

Farra :
mmg xtahannn... xmo masuk kaki dlm air..

cantek :
tulah.. membesar kt putrajaya haha..

mekchu :
standard pool ajer adam ni hahaha.. gabakkk denn..

shi3la said...

wohhhhh chumelnyer ibu dan anakkk..:)

budak-budak suker sangat dpt main main air kann..

✿etiey erywan✿ said...

wah dadam dah pandai wat peace!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com