Nuffnang Gadget

March 22, 2011

Homework Adam...

baru-baru ni Ibu Adam (pengasuh Adam) baru ambik lesen Taska untuk buka Taska kat rumah dia... so, bila dah ada lesen ni senang lah kan kalau apa-apa hal.. dah berdaftar ... so, nak dapatkan lesen tu kenalah berkursus... sejak balik dari kursus ni, Ibu Adam tu trylah applykan apa yang dia belajar tu kat rumah dia... nanti akan ada mentor datang check... so, nampaknya sekarang Adam pun dah ada homework kat rumah Ibu.... haritu Ibu tunjukkan kat Alycia... siap ada fail biru lagi... nak tengok tak homework Adam...



--- main cop-cop tapak tangan dengan tapak kaki ... ibu kata ni paling dia suka... bila tanye Adam nak color apa... terus Adam jawab Pinkkk hehe... berkenan sungguh dengan color pink anak aku ---


--- ni pulak color kat dalam objek tu --- 


--- ni ikut garisan putus-putus ... Ibu cakap time ni Adam takmo ibu pegang tangan ... dia nak buat sendiri ... Adam cakap "Adam wattt"... hehe ---

bila tengok hasil kerja Adam... bangga mama dengan Adam... walau pun Adam baru 2 tahun, tapi bila kat rumah cakap jom color, terus ambik beg dia keluarkan color dia... tapi yang Alycia tak tahan kalau color patah, sibuk suruh asahhh huhu... mama dulu masa pergi tadika bari dapat color-color Adam oiiiii...

yang tak tahan Ibu ada jugak ajar nyanyi ... macam-macam lagu... balik rumah bila tanya Adam nyanyi apa ... Adam cakap "topii... topiii...".. pastu buat gaya gosok gigi ... alahai, mama pun tak tau lagu tu Adam.. nanti mama belajar ngan Ibu yer hehe...


--- budak yang dah 2 tahun... makin keletah ... dah pandai macam-macam ---

a.L.y.C.I.a

9 yang komen:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

huhuhu mama kena menuntut plak ibu ;)
budak2 skrg memang bijak kan..suka tgk keletah diaorg bercakap..
leh tergelak..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

pandainya adam kaler ikut garisan kalau kyra abis terkeluar dr garisan hehehe...gud boy

Farra Dhelina said...

bagus lah mcm ni kan..senang klu dah berregister ni..

comel je tapak kaki tgn tu..hehe

mekchu said...

dadam ke yg kaler2 kotak tu? wahhh.. tak terkeluar dari garisan laaa...

mummy_ayu said...

pandainya dia color, tak kuar dr garisan pun...

Cute MuM said...

cop tapak kaki & tangan tue yang mahal..
cute mum teringin nak wat benda alah yang celup tapak kaki tue.. nak simpan wat kenangan..

firahadifa said...

hebatnya anak u.. anak i pon x reti nk color lagi..

cantekk said...

bijaknye adam zikry.....

smgt tol nk blajo.. =D

Nana said...

hehehe pandai dadam
damia suke la wat sambung putus2 tu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com