Nuffnang Gadget

March 29, 2011

Jom Ngeteh Jom...

 ngetehhhhhh yokkk... korang tau apa NGETEH... alah, minum petang-petang hari kat kedai... istilah ni mmg biasa dalam group Geng Merayap... sedang enak-enak buat kerja kat opis, tetiba dapat emel... "Ngeteh Jom" ... pastu berjela-jela lah emel... ada yang kata ok... ada yang kata ada hal nak ambik anak... ada yang kata tak bawak keter ikut laki... ada yang kata laki balik cepat harini.... ada yang kata ada kelas harini.. biasalah, dah namanya grup mama bekerja hehe... biasanya dalam grup yang 6 orang ni, Mona ngan Siti yang slalu takde masalah... sebab depa ada bibik kat rumah... yang lain macam-macam alasan... tapi bukan alasan buat-buat tau... alasan betul... 

so, bila dapat emel "Jom Ngeteh" hari Jumaat lepas, trus 4 orang bagi respon okay... yang lg 2 dah available... jadi lah kan dari takde... dan tempat ngeteh yang dipilih adalah di mapleyyy... layannnnn...

-- tuan blog kena kendong anak ... waktu petang kan, jemput anak bawak anak ngeteh skali --

-- Lala & Siti ... Lala bawak tiga-tiga anak ... meriahh careyy --

-- ni aku ngan Mona... kena ikut selera apa makyung nak makan... oh, napelah muka aku nampak bolattttt --

-- makanan memasing... memang tak ingat... smua menternak lemak ... nasib pakai PB hikhik... sempat lagi tu ---

sambil ngetehhh, sambil gosip... pastu layan pulak anakkk... tapi sesekali buat aktivit camni memang bestt kan...

hmmm, harini nak ngeteh kat mana pulak yer ....

a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

Puteri Mona said...

ko saja kan zur gamba mak tak ready yg ko letak sabotajjj... kan ada satu lagik yg da pandang kamera! hehe

ieda said...

biasanya akak ngeteh mlm2 ngan hubby .. tapi sejak hubby balik lewat sokmo nie .. selalu ngetih kat umah sowang2 huhuh

uik ada toseii tuu :)

♥siEha♥ said...

sejak ade baby kecik nie lame jgk la x ngeteh...

mizz-siti said...

jom ngeteh lagi jommm...tapi xmo la mamak ni dah...dah la byk kalori...ececehh..

LyNn HaMzAh said...

setakat makan macam tu x ler gemuk alycia...tp jangan selalu la...hehehe...

Tinihani said...

Huhuhu lainkali nak joint.. Bila lg weiii

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com