Nuffnang Gadget

March 30, 2011

Kejadian Di Pagi Yang Hening...

ni kejadian pagi tadi....
sedang aku enak golek-golek atas katil (time tu jam 6.40 pagi)...
dapat sms dari en ajip... "tensen.. kasut Nike pa kena curik kat umah... ada orang buka tempat kasut kita"... terus aku bergegas tengok tempat kasut kat luar ...
haah la.. kasut Nike en Ajip dah takde...

ni kejadian ke- 2... sebelum ni kasut Adidas  Adam dengan sandal Nike Adam ilang...
ni kasut papa dia pulak...
mesti orang yang sama kan huhu...

actually, bukan orang masuk rumah..
sebenarnya alycia letak almari kasut kat luar pintu..
lepas tu antara pintu tu ada grill... 
so, almari kasut tu kat luar pintu dan dalam grill lah... 
maknanya pencurik tu capai kasut tu dengan tangan ajer...

sebenarnya alycia terkilan jugakkk..
sebabnya alycia dah bangun dalam pukul 4.00 pagi tu...
alycia pergi ke meja makan nak bancuh susu Adam..
masa tu hujan lebat... masa bancuh susu tu terdengar jugak bunyi kotak kasut..
tapi alycia buat dekkk terus masuk bilik..
yelah ingatkan angin..
tapi rupanya orang mencurik kasut...
kalau time tu alycia bukak pintu mesti kasut tu tak hilang huhuhu..
tapi yelah nak buat camne, takde rezeki kan...

lepas ni kasut yang mahal-mahal smua letak dalam...
tobat-tobat...
tapi yang herannya dia carik kasut lelaki jer kott..
sebabnya kasut Adidas alycia elok ajer dalam kotak kasut..
hmmmm, kesian papa ngan Adam....

-- kasut papa ngan Adam dalam kenangan --

pasni nak tengok kat pasar malam ker.. kedai bundle ker... mana tau ada orang jual murah kan huhuh..

a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

♥siEha♥ said...

wat keje btl la orng tu kan...
siha ltk kasut yg mahal2 semua lam rmh..simpan dlm umah..yg biase2 je letak lam almari kasut kat luar..tkt jd cam nie la..

Nad @ MamaZakwan said...

sandal adam sama ngan zakwan la ;)
alahai dh dalam kenangan..
pasni ati2..
kite beli mahal2, org lain yg dok sedap pakai, huhu!

Nana said...

dlu selalu la
kasut ilang
skang ni
kst mahai2
msk dlm umah

hardy boy said...

ape bole buat, gatai tgn punye pencuri..sabor aje ler...jupe nnti bole la kite sekeh ramai2..

saya follow blog nie, bole follow saya kembali?huhuhu

MaMa CyDa said...

zura,
pasnih letak dlm jeklah kotak kasut tuh. memacamlah org zaman skang nih. kasut pun dah dicuriknya ... geram jekkan ...
tahnya ... tuh mesti mat pet nyer keje tuh ...

ieta said...

buat kerja kul 4 pagi! huhu pencuri2x..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com