Nuffnang Gadget

March 31, 2011

Mengenal Binatang Kat Zoo - Part I..

sebenarnya semua ni unplan... tak dirancang... kebetulan bulan 3 ngan 4 ni time papa wekend smua full... sibuk dengan job.. maklumlah skarang ni papa dah start ambik job wedding... so, memang time wekend kami takde bersama papa... lagipun, memang plan nak bawak Adam jalan-jalan sempena besday Adam... so, memandangkan hari Ahad lepas papa free, so kami decide bawak Adam jalan... ni khas untuk Adam... bukan untuk mama yer (sebab kalau mama mesti nak gie shoping kan hehe)...

so, 3 tempat dalam kepala ... zoo negara, bird park, Aquaria .... bila tanye Adam nak tengok bird ke fish, kejap Adam cakap bird.. kejap Adam cakap fish... pastu mama buat keputusan pergi Zoo .... fish ada, bird ada hehe... ni pun satu sesi pembelajaran untuk Adam jugakkk... sebab takmo dia syik tengok gambar kat buku, tapi tak tengok yang betul-betul... 

sebab banyak sangat gambar, so terpaksa dibuat berpart-part hehe...

okay, masuk-masuk kami ikut ajer mana ada jalan... so, 1st skali jumpe Childrens World... 

-- pintu masuk di Childrens World ... mama yang sibuk posing *wink* --

apa ada kat Childrens World... kat sini ada binatang-binatang yang dipelihara... ada kambing, anak lembu, anak kuda, rabbit ...

-- Adam takut tengok anak lembu dekat-dekat hehe --

-- mama nak posing dengan Poney ... suruh Adam posing dia takut --

-- ni kat papan tanda yang disediakan ... senang ada papan tanda ni, tau mana tempat dah pergi... mana tempat blum pergi --

lepas Childrens World, kami jalan lagi ... nampak badak sumbu, seladang... apa lagi, tak ingat lah... tapi semua tak menarik minat Adam ...

-- ni rehat time ... penat wooo jalan ... nasib bawak Adam nya stroller --

-- Adam posing dengan topi papa .. nasib belikan dia nugget ... sambil jalan sambil kunyah nugget --

-- ni dah macam Crocodile Hunter mama tengok --

okay, sambung nexttt...

a.L.y.C.I.a

3 yang komen:

Mama darwish said...

Comell nyer adam..geram jer mama darwish tengok..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

Learn something yea adam...kakak kyra dah pi dah zoo ni jenuh nk berdukung je...

tp b i tabik u l...jalan2 kat zoo negara yg luas tu u pakai kasut tu b hehehehhe...kalau i balik sure suh en asben picit2 tumit i hahhaa

mekchu said...

apsal aku tak jumpa pun children world pun hari tu? train pun tak jumpa.. penat bejalan kat zoo tok sah cakap.. pergghhhh...

crocodile hunter junior tu comel :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com