Nuffnang Gadget

April 6, 2011

Mengenal Binatang Kat Zoo - Part III ...

alhamdulilah... kondisi alycia bertambah baik harini ... terima kasih kepada semua yang mendoakan kesihatan alycia... okay, jom sambung lagi ceciter kat zoo ... ketinggalan sila baca Part I dan Part II ...blum habis lagi ni...

okay, sekarang kita ke APE Centre ... apa ada kat APE Centre ni??? kat sini ada ditunjukkan tentang serangga... macam-macam... tapi yang paling glamer mestilah rama-ramakan... ada taman rama-rama lagi kat sini ...

-- Adam nak jadi rama-rama --

-- mama pulak kat replika kumbang ...

disebabkan sini semua pasal serangga, sampaikan tandas kat sini pun corak ala-ala ladybird... nak tengok... 
;
;
;

-- posing kat tandas yang bercorak badan ladybird... jakun sebenarnya hehe ... sebab nampak comey --

okay, lepas ke APE Centre, teruslah kami ke kaunter mula-mula masuk tadi... dah plan nak balik dah.. tapi papa kata sebelum balik bawak Adam naik tram dulu.... so, beli tiket dan terus tunggu tram... 

-- muka budak yang dah bosan tunggu tram lambat sampai ... adoiii, apsal buat mulut camtu Adam --

-- okay, tram sampai dan lets go... kita pusing lagi kat Zoo --

ingatkan naik tram ni dah nak balik dah... sekali orang yang bawak tu kata "destinasi terakhir sebelum tram sampai adalah Akurium... kat situ ada ikan air tawar dan peguin".... terus papa cakap "eh, tadi tak tengok peguin lah.. jom tengok"... alahai, nak kono jalan lagi ko??? dasar pemalas betul kau alycia nak jalan... patut pun buntut tu besar haha...

dan teruslah kami ke destinasi yang tertinggal = Akuarium...

-- leka betul Adam tengok fish --

-- peguin pun Adam suka tengok... Adam cakap bird --

-- kami di depan Peguin House --

masa ni dah pukul 2.00 ... nanti pukul 3.00 ada pertunjukan binatang pulak... dah alang-alang sampai sini, teruskan ajer lah tengok pertunjukan.... nasib kedai makan dekat ajer kat sini... teruslah pergi isi perut dulu... lapar wooooooo ...

okay, nanti sambung tengok pertunjukan binatang ekkk... serius ni eposid yang last hehe... 

-- get ready ambik tempat nak tengok show --

a.L.y.C.I.a

2 yang komen:

etiey.com© said...

wahh bestnya dadam g zoo... suka ke main yer nampak segala binatang kat situ

Farra Dhelina said...

ctklah pic adam kat rama2 tu..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com