Nuffnang Gadget

April 14, 2011

Mengenal Binatang Kat Zoo - Part IV ...

aduhaiiii.. lamenya den nak abiskan entry kat Zoo ni ha... okay, yang ni betul-betul lah... yang last ni nak tunjuk Adam tengok show animal tu...

-- wow, ramainya lautan manusia ... cuba carik mana alycia & Adam hehe --

mula-mula pertunjukan burung kakak tua... alahai, tak ingat lah... ni Adam tak seronok sangat sebab Adam tak nampak burung kakak tua tu...

-- burung kakak tua sedang buka word WELCOME --

lepas burung kakak tua, ada pertunjukan singa laut... yang ni Adam suka... asyik sebut fish fish fish...

-- ni singa laut yang sedang shake hand --

-- singa laut buat aksi akrobatik pulak --

lepas tu ada pertunjukan Helang, Memerang.. smua Adam tak minat .... lepas tu ada pertunjukan burung kakak tua lagi... yang ni baru Adam minat sebab kali ni buat pertunjukan kat audience ... 

-- aksi burung kakak tua ambik duit kat tangan penonton --

yang last sekali pertunjukan singa laut lagi... kali ni lagi besar dari yang 1st... ni memang Adam minat sangat-sangat... bising mulut dia sebut fish... sampai budak kat sebelah Adam tu cakap "tu fish ker mama"... haha.. yelah, aku nak sebut sea lion kang kat Adam, dia susah nak sebut... aku cakap lah fish hehe...

-- aksi singa laut main ball -- sibuk Adam cakap fish main ball --

Kesimpulannya : hasil daripada lawatan 1 hari di Zoo Negara bawak Ada, pastu tanya kat Adam balik masa on da way nak balik... Adam tengok apa ?? Adam cakap "fishh... bird.." haha... tu ajer yang dia ingat... sampaikan esoknya tu kat rumah pengasuh dia sibuk cakap tengok fish...siap carik ball letak kat kaki buat aksi singa laut hahaha... lawak lah Adam...

Bagi pendapat Alycia, memang bagus dedahkan kanak-kanak dengan suasana macam ni... selain dari kita ajar dia kat buku, kita boleh jugak ajar dia dengan persekitaran yang sebenar...

okay, next month punya lawatan sama ada Aquaria atau Bird Park.. get ready yer papa hehe...

-- picca muka hepy mama & Adam dapat jalan kat Zoo hehe --

psssttt : lupa nak kasi tauu.. kalaua nak tengok pertunjukan haiwan ni, show pukul 11.00 pagi & 3.00 ptg... so, pandai-pandai lah korang bajet masa nak datang ...

a.L.y.C.I.a 

5 yang komen:

etiey.com© said...

wahh memang berkobar kobar nak bawa eysraf pergi zoo...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

lamanye x pegi zoo..teringin gak na pegi tapi tunggu baby besar skit..

adam mmg comel kan..suka bg org gelak ngan gelagat dia..aunty nak tgk cmner adam buat aksi tu la hihi..

♥siEha♥ said...

btl tu...my hubby pon suke bwk p zoo negara..
1st time bwk amie p zoo ms umur 6months...hehehe
then mse kt dlm pantang 2nd baby,abah amie bwk 2nd time zoo melaka

Nana said...

kita plg suke
show kt sini
tp xpenah g sini
dpt duduk
sure kena berdiri
org ramai

~~@lyci@~~ said...

etiey:
mmg seronok bwk budak2 baye adam ni g zoo..

pinky_momma :
tulah, kt rumah dia xbuat aksi camtu.. kat rmh ibu dia buat.. rs nak suruh ibu rakamkan jer..

sieha :
ohh, dh 2nd baby ker.. tahniah yer .. patutla senyap jer la ni hehe..

nana :
kalau nk tgk animal show kn cpt.. book tmpat.. kalau x sure penuh..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com