Nuffnang Gadget

May 23, 2011

Breakfast Kat Tepi Tasik kami... Kelassssss...

ini adalah kejadian hari Ahad lepas... wah, pantas kau buat entry Alycia... semalam punya event, harini dah buat entry... yelah, dah time ni aku rajin... mood tak kelaut hehe... disebabkan hari Ahad papa ada bengkel perkahwinan kat Putrajaya, so kami dua beranak jer lah yang tinggal kat rumah... bangun pagi-pagi cakap ngan Adam... Adam tengok citer Pin Pin (Upin Ipin) mama nak kemas... pastu kita minum kat tepi tasik yer.... pastu terus kemas laju-laju, sidai baju., mandi.. berdesup kami ke sini ...
;
;
;
;


Restoran ni betul-betul tepi tasik kat presint 2, Putrajaya... dekat dengan Monumen Alaf Baru... kalau siapa tak tau carik lah sign board Monumen Alaf baru, mesti jumpa punya...

so, bole lah releks-releks dengan Adam duduk makan tepi tasik... alycia pun baru tau tempat makan ni... padahal dekat jer ngan umah & opis... makanan sedap especially yang panas-panas... dari sarapan pagi, makan tengahari sampai ke malam... western pun ado...

-- syok kan bersantai camni tepi tasik ... sambil hirup udara segar --

apa yang kami order pagi tu... nasi lemak untuk Adam... lempeng pisang untuk Alycia...

-- nasi lemak pun sedap ... habis Adam makan... sebab ada ikan bilis garing-garing --

-- lempeng pisang aku ... sedap giler lempeng pisang ni ok... terbaik wokkk ... dengan tebal dia, dengan rasa pisang dia... cicah pulak dengan sambal... rasa macam petang ni nak makan lempeng pisang lagi lak huhu --

dan sebagai duta Jalan-jalan Carik Makan kat blog sendiri, apa yang boleh alycia komen....

-- bestttttttttt... kata Adam... orang buat best tunjuk ibu jari, dia jari telunjuk ... gasak lah Adam --

lepas dah puas makan-makan, terus ajak Adam posing depan tasik....

-- interframe picca Adam jer lah yer... mama malas lah nak posing-posing ... Adam dengan aksi peace yang tak pas-pas --

notakaki : okay, sesiapa nak try pasni boleh carik Umai D Lake Cafe kat tepi tasik Putrajaya (ddekat dengan Monumen Alaf Baru) ... parking lapang sebelah Masjid Besi tu... cuba jangan cuba yer !!

a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

MrS. F!zA said...

hihihih..tk thu plk ada umai2 kt situ..tk nmpk pon..tkpe nti nk cri lah..

dh besar dh adam..haitu jmpa msa kt besday tisya kcik lg..

ieda said...

wah2 bfast yg sgt2 menyenangkan lah dik .. tenang je kan .. kalau kat ktn nie di esplanade .. ramai org kat situ :)

ezan said...

wah cam best.. pasni bolehla try.. hehehee...

~~@lyci@~~ said...

fiza :
try la.. mmg sedap... eh yeke ada masa besday mama tisya tu.. tak perasan lah fiza.. nnt kalau jumpe kt tegur ekk.. kt pun kdg2 tak perasan org hehe..

ieda:
ok lah kak... tak ramai sgt org... selesa nak mkn..

ezan : try lah nnt carik..

PinKy MoMMa said...

eh adam pun suka camera ke hehehe
leh geng ngan abg long nih ;)

damha said...

haaa.. lempeng pisang..lama dah x mkn tu..he333..jarang2 ade kedai yg jual tu....saya lom pernah cicah dgn sambal...hanya mkn mcm tu je...huhuhu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com