Nuffnang Gadget

May 3, 2011

Dah Panas Dah Ni....

Sebenarnya den terjumpo kat entry Nana yang sebut-sebut nama Alycia..... patut la asyik tersedak-sedak jer hihi..


haha... takdelah panas enjin sangat... smua tu Alycia anggap rezeki... kalau nak dikira, sepanjang tahun 2011 ni alycia baru menang 22 CGL (Contest Giveaway Luckydraw)... cuba tengok sifu CGL :

Cutemum = 120
Nana = 87
Alycia = 22
(ni statistik hingga harini)

Cutemum & Nana memang sifu CGL lah.. tak siapa boleh lawan kan kan hehe...

Sebenarnya sejak ada Blog Contest Alycia ni, banyak jugak Alycia join CGL... ni smua gara-gara Cutemum dan Nana jugak lah ni... seronok hari-hari diaoarng bagitau menang CGL.. mana bole tahan... akhirnya terjebak jugakkk hehe... meh sini nak cecite pasal join CGL ni...

  • Bila masa join CGL ? Biasanya alycia akan join CGL bila ada masa-masa lapang.... misalnya nak release tension sat dari keje, so join CGL... pastu sekarang banyak ambik masa time lunch, sbb alycia kadang-kadang jarang kluar lunch.. kadang-kadang kirim kat kawan ajer... so, sambil makan sambil buat entry CGL. kat rumah jarang lah... mana nak terlayang dengan Si Awang Kenit tu = Adam Zikry.. wkend pun jarang-jarang... kadang-kadang jer...
  • Mana tau ada CGL? biasanya blog Nana lah yang akan alycia refer. Dah bole agak dah Nana mesti tag punya haha... dan selalunya mana CGL yang alycia jumpa, alycia akan Bookmark kan dulu kat PC... sebab takut terlepas..
  • Bila dah ada senarai CGL nak join kat Bookmarks, barulah buat entry... tapi tengok dululah... mana-mana yang kena letak gambar sekali, kalau gambar tu ada kat Pc, bole buat.. tapi kalau takde, kat rumah, dah ada gambar baru buat.... kalau takde gambar, tu yang meroyan suruh laki ambik gambar haha...
  • biasanya Alycia akan buat mana-mana GA yang guna random.org, cabutan bertuah dulu... sebab ni lebih senang.. menang tak menang tu belakang kira... sebab itu smua rezeki masing-masing... kalau nama bertuah menang lah yer hehe...
  • Yang kena buat entry kreatif ni, alycia hold dulu.. maklum lah tak kreatif kan... so, bila ada idea datang baru buat... tapi kalau korang nak join entry kreatif ni, korang buat pastu save dulu.. nak last-last due date baru submit... yelah, dah nama idea kreatif... nanti idea orang cilok tak best la kan...
  • kalau teka-teki, memang main bantai jer hehe... nasib-nasib lah.. tapi memang tak pernah kena pun hehe...

    okay, tu jer kot nak share smua pasal CGL... moh gegamai kita join CGL... more merier carey kan ;)

    a.L.y.C.I.a

    3 yang komen:

    mama tisya said...

    hah dh ikut jejak dh tu..byk dh menang tu....kita kt opis dh tkleh nk join so kt umh je la..tu pn tgk mn sempt ..yela opis blok nk upload gmbr kn..kt umh nk wt auto publish lg..hehehe..good luck..byk2 join sure leh sangkut punye

    Adlin a.k.a Kyra MomS said...

    wahhh...mg banyak tu hihihi..
    kita baru nk berjinak2 ada la 3kali bertuah...fuhh mmg terer la yg selalu menang tu..very2 lucky

    Nana said...

    hehehe tak sangka plak ada nma kita di sebut2 kat sini
    xpe slow2 xlama lai alycia plak take over gelaran ratu cgl muahahah
    sementara tgh rajin ni kita join la mana yg sempat
    & mana yg senang
    klw susah2 nak itu ini
    malas gak nk join

    Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
    Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
    Design by Azhafizah.Com