Nuffnang Gadget

May 20, 2011

Sel-sel Otak Saling Berhubung...

teringat kat iklan kat susu Anmum kat TV yang slalu sebut 'sel-sel otak kanak-kanak saling berhubung'... slalu Alycia buat andaian sendiri sel-sel saling berhubung tu maksudnya bebudak ni mencapai tahap pemikiran yang kreatif dan inovatif lagi haha.... apa, punya andaian lah mama oiiii...

tadi tetiba rasa nak search apa yang dimaksudkan dengan sel-sel otak saling berhubung ni tadi... 

-- klik untuk tengok imej lebih besar lagi --

"sel-sel otak perlu saling dihubungkan agar pembelajaran boleh berlaku. Maksimumkan hubungan sel-sel otak kanak-kanak akan memberinya asas yang kukuh untuk memulakan kehidupan"

sangat menarik info ni... alycia pun baru jumpa tadi... kalau korang nak tau lebih lanjut, klik kat link bawah ni ...


so, sekarang ni slalu perhatikan Adam... apa-apa yang dia buat aktiviti macam orang besar, takpe... biarkan... maknanya sel-sel otak dia tu saling berhubung lah tu haha...

-- ambik kunci letak kat basikal dia... berangan nak start motor macam papa... takpe, sel-sel otak saling berhubung --

-- letak helmet kat pemegang basikal tu ikut macam mana papa buat... takpe, sel-sel otak saling berhubung --

-- pakai helmet naik basikal walaupun senget... takpe, sel-sel otak saling berhubung --

notakaki : kadang-kadang nak gelak tengok perangai Adam... semua nak tiru stail papa & mama... ada lagi satu letak  henfon bawah bantal ikut stail papa... takpe, sel-sel otak saling berhubung hehe...

a.L.y.C.I.a

5 yang komen:

mummy_ayu said...

ha ha ha..kids memang sgt kreatif..kadang2 tergelak tgk gelagat diaorg..tapi betul la..
sel2 otak berhubung .. :-)

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

betul tu alycia..time ni la sel2 otak anak2 nak berhubung..kyra cakap like org besar..ari tu dia sound papa dia "gi jauh2 sikit papa, kakak nk baca buku ni"..bab kuci tu pun sama kunci umah dia leh letak kat kete control dia..tu sbb apa dia buat kami biarkan je sbb sel2 tgh berhubung tu hahhaa..

eB ezrin said...

ha ha ha... comei betoi...
yang, smnalam i kal u pakai phone opis... u x angkat.. hu3

Nana said...

hahahhaha
comei2 jek
damia lagi la..
dia nye sel2 berhubung plak mcm ni
dalam toilet ada tangki tmpt flush tu kan
belah kiri tanga ada satu lubang air
dia cocok paip dalam lubang tu
bila kita tanya
buat apa tu??
dia jawap
isi minyak
mcm mama buat

♥MiZz-siHa♥ said...

bdk2 mmg mengikut ape yg kt buat..kdg2 aksi dllm tv pon die follow jgk..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com