Nuffnang Gadget

May 12, 2011

Suprise Besday Mama @ Sekinchan Ikan Bakar....

ni cerita dah 2 minggu lepas.... papa ajak pergi makan.... nak suprise besday mama katanya... pastu papa tanya mama nak makan kat mana... mama cakap mana aci... papa nak blanjer papa la decide ekekke....

akhirnya, berdesup lah kami...
memula ingat nak ke Bangi, pastu tak jadi... dah menghala ke MEX pulak papa ni... tanya nak pergi mana, dia kata takmo bising-bising... duduk diam-diam.. nak supriseeee... hehe

-- mama & Adam layan ambik gamabr... tengah debar ni tak tau papa nak bawak pergi mana hehe --

dan akhirnya.... sampailah kami di .... 

SINI....

-- model Sekinchan Ikan Bakar ... kami pergi kat Bandar Puteri Puchong --

dan apa yang kami order ...

-- nasi lemak daun pisang sebungkus sorang --

-- ikan kembung  sekor, ikan cencaru sekor --

-- sotong bakar 2 ekor --

bila makanan dah sampai, tengok-tengok papa hilang... tadi cakap nak isap rokok kat bawah... puas carik takde... rupa-rupanya nak buat seprise lagiiii...

-- beli kek sempena besday mama... so, adalah acara tiup-tiup lilin kat situ... huhu, terharu lak --

-- dan akhirnya picca orang yang berjaya mensuprise kan mama ... tengkiu papa ... sayang dua-dua orng ni mwahhh mwahh --

overall makan kat situ okay lah... cuma rasa macam kureng sikit makan ikan dengan kuah sambal macam tu... lebih suka yang cicah kuah kicap tu... tak tau lah memang style kat situ macam tu, ke aku yang tak mintak hehe... kalau sotong tu, memang sedap... harga ??? hmmm, bole tahan... tapi tak kisah lah... takpe kita mencuba tempat-tempat makan baru kan... barulah namanya Jalan-jalan Carik Makan hehe... kalau korang nak try dan nak tau outlet Sekinchan Ikan Bakar yang lain, bole klik kat laman web dia kat SINI...

notakaki : takmo cakap lebey-lebey.. kang kena samann ekekeke..

a.L.y.C.I.a

14 yang komen:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya dapat suprise...so romantik gitu kita tak pernah makan kat sekincan ni

notti netti said...

uihs..manyak lomantik oooooo.......pepagi nengok gambar lauk pauk tu...tetiba terliur...uissh tak leh jadi nie.

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... bestnyer dpt seprais gitu...

etiey.com© said...

wahhh surprise memanglah best! sonok gitu

eB ezrin said...

ahhh terharunyer eB bacer... sweet la...
happy besday dear... :)
romantik... hik3
eh? best ker sekinchan tuh? cer citer cer citer... ;p

♥MiZz-siHa♥ said...

surprise yg kek tu yg best tu..hehehe
hubby kt klau surprise kek mcm tu x pandai..kekeke...
klau surprise bg hadiah pndai...hehe

~~@lyci@~~ said...

anje :
tulah.. tetibe je nak seprise kan hikhik.. terharu..

net :
haha.. saje letak gmbo makanan pepagi.. kasi laparrr..

kak zue:
tq kak ;)

etiey:
kan kan.. rs cam nak nangis pun ada gak hihi..

~~@lyci@~~ said...

eB :
tq dear...bole lah kalau nk cuba... bg yg suka ikan bakar taruk sambal tu mmg best la.. tp alycia lebih suka yg cicah kicap.. tp sokong bakar tu bestt...

sieha :
org laki ni tak suka cakap kan.. tetibe dg seprise.. terkejut acikk hehe..

syanasaid said...

aku 2 kali da mkn sini
not bad la bg tekak aku

wahh siap ade kek ye
mmg seprise!!!

PinKy MoMMa said...

sweeettttttnyer yang ;)
terasa diri dihargai kan..

smga eppy sntiasa keluarga kecik ni ye...mama makin vogue hendaknye hehe

fazilzura said...

wah conok nye dpt suprise kek ..

rest tu pun ado kt balakong cheras, zr x terjah lg.. cz nmpak cm ramai je olang..

* x sabo jgk tungu 17 mei , xtau en somi kasi pe nnt

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

wah suprise dinner yea hehhe mmg romantik la en ajib ni hehehe..
siap ada tiup2 lilin gitu...

ieda said...

eppy bday elycia .. semoga panjang umur dan dimurahkan rejeki dik :)

wwaa nasi lemak bungkus daun pisang .. huhu kalau akak dah 2 bks makan tuu :))

Nana said...

hahhaha
tau xpe
skang ni nak review tmpt2 makan
xleh leeby2
kang kean saman 6 juta agagga

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com