Nuffnang Gadget

June 3, 2011

Lepas Berdeting... Sesi Hiburkan Anak Pulak....

ni cerita lepas sesi kami berdeting dulu... alah, yang pegang-pegang tangan tu... tak ingat ...


 suka kan buat entry pastu buat entry lain.. cuba habiskan satu hari punya entry Alycia oiiiii haha...takpelah, i punya blog... suka ati i lah kan hehe...

masa deting mula-mula pegang tangan... pastu kejap-kejap cakap pasal anak... pastu filing-filing layan Nur Kasih balik, teringat kat anak lagi...  akhirnya petang tu balik dari tengok wayang, ambik Adam kat rumah ibu dia... Adam relek jer, tak nangis apa pun kena tinggal kat rumah ibu... mama jer filing lebey huhu...

akhirnya, lepas makan malam tu buat keputusan bawak Adam pergi fun fair... sesi hiburkan hati anak pulak... Fun Fair kat Putrajaya ni... dulu ada Fun Fair sempena Hari Belia... tapi sekarang dah tutup dah kotttt.... 

-- pintu masuk ke Fun Fair... ramai jugak orang... ruap-rupanya orang Putrajaya ni ketandusan tempat berhibur kot ekeke --

sampai-sampai kat Fun Fair, Adam dah nampak kereta mainan... sibuk cakap nak naik car ... tapi kena beli token dulu... satu token 2.50... mahal kan... rasanya kat kampun dulu pergi Fun fair 1 token dalam 2.00 ... agaknya kat Putrajaya ni mahal kot.... malas nak fikir hehe...

-- tengok... dah duduk siap-siap... relek jer dia tunggu orang tu pakaikan seat belt --

-- ni kereta dah jalan... sampai 3 round Adam naik car ni... nasib pakai 1 round 1 token jer... kalau tak gabak duit mama Adam oiii --

lepas abis Adam main car, terus kami naik Eye On Malaysia tu (kengkonon lah yer hehe) ... mahal lak aiiii... sorang 2 token... kalau 3 orang 6 token = 15.00 ... tapi nak hiburkan anak punya pasal... layannnn...

-- Adam nangis sebenarnya naik kincir ni ... mama ngan papa jer yang hepy sesangat --

lepas habis tu, layan papa pulak nak main tembak-tembak.... dua kali main... dua-dua tak tepat huhu...

-- gaya dah ada dah macam penembak pro... tapi 1 pun tak kena hehe... baru berangan nak dapat helikopter remote tu huhu --

pastu terus balik... badan pun dah berlekit-lekit... dari pagi tadi deting sampai petang, pastu sambung layan anak pulak sampai malam... tapi takpe, janji mama & papa hepy... Adam pun hepy... yihaaaaaaaaaaaa...

a.L.y.C.I.a

2 yang komen:

mekchu said...

sekeping nye badan en.ajip tuuuuuuu.. tolong lah makan byk2 sikit.. hehehe... mahal bebeno token nyaaaaa.. sesekali boleh lagi kan..

~~@lyci@~~ said...

mmg sekeping pun mekchu... rs mcm den boleh angkat2 jer haha...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com