Nuffnang Gadget

June 20, 2011

Makan Besar Kat Tanjung Harapan...

arini lambat sikit buat entry untuk arini... mood ke laut... maklum la ahkak pose harini... pose ganti nokkk, tak abis-abis lagi... ada lagi 3 ari jer lagi ni... sambung balik la kisah weekend tanpa papa tu... dah berminggu-minggu dah rasanya entry tak abis-abis lagi huhu....

lepas shoping-shoping Alamanda siangnya tu, malamnya pulak kami mendapat tawaran untuk makan busatttt... makan besar weii... adik Alycia ngan hasben dia nak blanjer sempena next coming besday anak dia = anak buah Alycia dan besday si Acu Adam = adik Alycia yang kecik skali (eh, korang faham tak susur galur ni ) hehe...

dan tempat makan yang telah dipilih oleh sponsors adalah di Tanjung Harapan, Klang... korang pernah sampai tak... Alycia rasa ni 2nd time kot... 1st time dulu pernah masa kecik-kecik... time tu arwah ayah yang bawak.... kalau korang nak tanya mana kedai yang sedap, apa nama kedai semua acik tak tau... sebab ni pun 1st time den torai... so, try and error lah namanya yer...

bab order mengorder bagi kat tukang belanja... i pollo jer ;)

so, sementara tunggu makanan sampai, kita posing la dulu... macam lah korang tak biasa lak kan hehe...

-- bersama anak teruna ku yang makin pandai posing... genetik sape lah ni yer --

-- bersama mama ku yang tersayang .. like mother like doter... comey-comey jer hehe --

-- ni pulak dua-dua besday gurl yang diraikan --

tadaaaaaaaaaa... makanan pun sampai....


perghhh, banyak giler kau... tomyam ada... ketam masak rempah ada... sotong goreng tepung ada... ikan bakar ada... ikan 3 rasa ada... sambal udang petai ada... kailan goreng ikan masin ada.... yang makan ni ada 5 perut orang dewasa + 2 perut kanak-kanak yang makan main-main... korang bole bayangkan macam mana dia punya kenyang... perggghhhh, Alhamdulilah... rugi yang lagi 2 tu tak ikut muhaha (laki den + adik lelaki sorang).... paling best Alycia suka ketam masak rempah, ikan 3 rasa dan ikan bakar... masih terbau-bau lagi bau air asam tu kat jari ni... lapar lapar... totally harga smua = RM 260.00 ++ ... okay lah kan...

lepas habis makan adalah acara wajib posing-posing....

-- posing kat pintu masuk... eh, yang pakai baju kuning sedondon tu bukan lagi den yo... tu adik ipar den... jangan pulak korang kata aikkk, en ajip dah tinggi skitt haha --

-- nasib ada bawak banyak duit siling... memang asyik menabung kat binatang ni jer lah mama... kalau tak, tak kosentrat nak makan huhu --

-- posing terakhir kat udang galah besar ni ... lain kali nak datang lagi... bestttt, Adam cakap --

notakakitangan : pastu terus balik ke rumah... tapi ingat kan bebetul balik, tetiba ada lagi rancangan unplan.... next entry please.........

a.L.y.C.I.a

3 yang komen:

Nana said...

penah sekali g makan kat sini
time tu celebrate beday
sevis lambat gile..
sejam tunggu makanan hhhoho
kebuluran

♥MiZz-siHa♥ said...

sll gak ke cni..kat cni bnyk kedai..tp,bl time rmai orng rmai nye la orng...makanan smpai pon lamt..zura mkn kat mn..kat lotus ke??mcm kdi lotus je..tp,siha rase cni mahal le..kat bagan lg murah..hehe

~~@lyci@~~ said...

Nana :
kita xtau kedai yg mana lambat ke cepat.. tp yg ni cepat jer dia serve..

siha :
ntah la siha.. xingat la nama kedai.. tulah, rs mcam mahal pulak kan..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com