Nuffnang Gadget

June 7, 2011

Yeyeyyy... Dah Ada Kamera Keluar Gambar Tu ...

semalam tetiba jer en ajip tanya "mana tempat makan yang best kat Kajang"... Alycia cakap tak tau lah... tau Satay Kajang jer.... tapi bukan nak citer pasal Satay Kajang... ni nak citer sebab apa tetiba en ajip ajak makan kat Kajang... rupa-rupanya dah deal ngan customer beli kamera baru huhu... oooo, nak seprise-seprise kan mama yer papa....

-- nilah kamera yang en ajip beli tu... Kamera ni dinamakan Instant Camera --
(gambar ihsan en google sebab den terlupo nak ambik gambar kamera)

Instant Camera tu macam kamera dulu-dululah... ambik gambar pastu kluar gambar... tak payah nak tunggu cuci... tak payah nak scan bagai... ni siap boleh pegang-pegang... rasa-rasa... ramas-ramas lagi... opsssssssss.... ha camtulah maksudnya....

balik-balik rumah terus semangat nak mengetest kamera baru kata kau...

-- macam biasalah, si anak akan jadi model tetap... tengok Adam, dah ready dah depan kamera... sila abaikan pemandangan kat blakang tu... tu namanya balik rumah terus nak tido haha --

-- bila dah snap, tetiba nampak kertas keluar... tengok-tengok.. jakun aku time tu muahaha --

-- tengok, picca Adam dah siap... tadaaaaaaaaaa... bestnya --

-- nilah picca yang sempat disnap malam tadi... nak test power jer ni... yang bebetul belum lagi... tunggu jerlah... pasni berlambak-lambak gambar bole tampal kat dinding bilik hehe --

Kamera ni murah jer... cuma kertas tu mahal lah... bole masuk 10 filem dalam 1 masa ... so, pandai-pandai lah bajet nak snap picca penting-penting jer hehe... suke suke...

a.L.y.C.I.a

9 yang komen:

cikbintang said...

wahh!!bestnyer..cikbintang tringin gak nk 1..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mahal tak? kan best blh letak 50 keping kan? blh ler amek gambo banyak²....

Nana said...

wah dah ada Polaroid kamera
eh btol ke eja
Polaroid eehehe

PinKy MoMMa said...

wahhh jakun juga sebenarnya hehe..
mcm best jer ;)

ramas ramas tak tahan hahahaha.. ;D

Lily@MamaZaraZareef said...

beshnya ada kamera cenggini..leh simpan gambar2 tu kan..klu harap digi cam, mmg susah tol nk bercuti..doklah peram dlm laptop bertimbun2..=p

mekchu said...

murah tu berapa? itu kalo dadam yg main tu habisssss... kalo snap mmg terus kena print atau kita boleh pilih mana2 gmbr yg nak print?

eB ezrin said...

camera tuh brape3r eh? nk tau :)

~~@lyci@~~ said...

cik bintang :
grab 1 hehe..

kina :
harga dalam 300++ jer..

Nana :
haaa.. betul2.. palaroid..

Pinky Momma :
haha.. ramas2.. sentuh2..

Lily :
btul2.. boleh trus print.. tak payah nak cuci2..

Mekchu :
murah tu 300++ rege dia.. yg kecik dalam 200++ tp gambar besar kad kredit tu.. ni mmg ambik gambar, terus gambar tu kluar.. tak bole pilih2 punye..

eB:
300++ rege dia...

athirah said...

ooooo....dah lama tgok kat internet, tp nie first time tgok org pakai..cntikkkkk

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com