Nuffnang Gadget

July 11, 2011

Sabah : Babai Kundasang...

huhu.. lambat pulak rasanya nak habis cerita kat Sabah ni... hari pertama kat Kundasang pun tak abis lagi huhu... ok ok... ni episod last kat Kundasang... lepas berposing sakan kat ala-ala New Zealand tu, kami pun ke destinasi seterusnya... kali ni kami pergi ke Kundasang War Memorial... kira macam tempat peringatan untuk pahlawan-pahlawan perang zaman dulu kat Kundasang...  bayaran masuk adalah RM 2/person... tempat ni en ajip yang beria nak pergi.. biasalah laki den, semangat patriotik yang tinggi haha...

-- pintu masuk ke Kundasang War Memorial --

-- bangunan-bangunan lama yang ada kat sini --

kat sini Alycia tak banyak berjalan.. duduk ajer sebab Adam asyik nak dukung... tak larat nak jalan .. so, en ajip jer yang jalan-jalan shoot gambar...

-- cerita-cerita tentang pahlawan perang zaman dulu banyak letak kat sini --

-- mama ngan Adam duduk lepak-lepak jer.... perut pun dah lapar huhu --

-- sebenarnya kat belah atas kat sini ada taman yang ada air pancut... cantik view dia, siap nampak lagi Gunung Kinabalu.. tapi tak boleh masuk sebab buat maintenance --

lepas habis tawaf kat sini, terus kami pergi sarapan pagi dulu... time ni dah dekat pukul 10.00 pagi.. perut pun dah lapar dah... ni lah lokasi terakhir kami di Kundasang... nampaknya Kundasang banyak tinggalkan kenangan manis kat sini... lepas ni kami akan bertolak balik ke Kota Kinabalu... babai Kundasang !!

in da way nak balik tu kat pekan Tamparuli, en ajip nampak jambatan gantung ... betul-betul kat tepi jalan... bagi penggemar street candid macam en ajip memang suka lah benda-benda camni... di kata RARE... so, kami benti jap ambik gambar...

-- jambatan gantung ni merentasi singai... memang panjang wei... memula aku rasa macam okay jer kat sini, pastu bila pandang bawak tengok sunagi tu, tetiba lutut ketaq... terus patah balik huhu... memang aku ati kecik tul bab-bab camni --

-- sempat posing kat sini ... suka picca Adam ngan papa dia ni --

-- Adam tak takut langsung kat sini... siap bole dia lopmpat-lompat lagi... mama dia dah kecut lutut dah huhu --

-- nak berposing dengan Adam tapi tak jadi huhu --

okay, habis dah cerita di Kundasang...
harap entry smua ni dapat jadi panduan kat sape-sape yang nak ke Kundasang..
lepas ni kita jalan-jalan kat KK pulak yer..
babai Kundasang !!

a.L.y.C.I.a

3 yang komen:

MrS. F!zA said...

amboi adam kemain suka lagi dia tuh..senyum habis..hikhik

Nana said...

ktorg tak g jambatan tu
eh togel dah kat memorial war tu ek
hehehe

mekchu said...

baru satu tempat tu.. hehehe.. tu yg rasa kadang2 tepek semua gambar kan.. tapi terasa tak best pulak kalau campur..

apsal ciput sgt gambar nye? mcm tak percaya je..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com