Nuffnang Gadget

July 6, 2011

Sabah : Journey Is Begin...

okay harini bole start entry pasal holidah di Sabah... tapi kena buat berpart-part lah yer... sebab banyak sangat gambar dan cerita nak dikongsi ... kang ada yang termuntah hijau pulak haha... lagipun nak bagi full review, boleh jadi guide bagi sesiapa yang nak bercuti ke Sabah lepas ni...

okay, Alycia pergi ke Sabah dengan promosi Air Asia kalau tak silap bulan 7 tahun lepas... Promosi RM 1 tu... so, pergi balik seorang RM 100.00 ... 3 orang = RM 300.00 (tak termasuk booking seat + baggage) ... memang semangat nak ke sabah lepas tengok Suziey ngan Nana pergi kat sana.. lagipun saje nak bawak ada merasa pengalaman naik kapal terbang....

Flight kami pukul 12.55 pm... mula-mula en ajip kata nak mintak tolong kawan dia hantar ke LCCT, tapi last minit kawan dia ada hal... so, tak nak susahkan sesiapa kami pergi sendiri... dari rumah pukul 9.00 pagi kami naik bas ke Putrajaya Central... ni 1st time Adam naik bas... memang Adam terlebih excited sebenarnya... tiap-tiap hari asyik cakap nak naik eroplane...

-- Adam kat dalam bas .. muka xcited tu --

Sampai kat Putrajaya Central, memula decide nak naik ERL sampai Salak Tinggi... lepas tu nanti naik shuttle bas sampai LCCT... tapi memandangkan hari dah panas + bawak beg + stroller ... terus tukar plan B naik teksi... tambang teksi dari Putrajaya ke LCCT = RM 62.50 ... okay jer lah sebab time tu duit banyak lagi haha...

kami sampai kat LCCT dalam pukul 10.30 pagi... terus check in.. ni 1st time aku buat check in kat kiosk sebab 1st time naik Air Asia... sebelum ni naik MAS pergi kat kaunter jer... dah check in dan check in baggage smua tengok jam pukul 11.00 pagi... ada masa 1 jam lagi sebelum boarding... so, terus pergi kat Mc'D isi perut dulu... kang kebulur pulak kang...

-- nasib pagi tu Alycia sempat masak nasi goreng untuk Adam... tapau pastu suruh Adam makan kat Mc D tu --

-- posing dulu yer sebelum nai aeroplane ... kang lapar kang --

-- nasib lah ada majalah Upin Ipin ni ... dapat la Adam duk diam dalam stroller tu... kalau tak asyik nak mintak mama dukung jer --

Masuk ke balai berlepas pukul 12.00 tengah hari ... dalam pukul 12.15 dah panggil untuk masuk ke flight ... fuh lega... sebab Adam dah start meragam... kes nak tidor ..

-- mama nak posing dulu --

-- Adam dah tak sabar nak naik aeroplane sebenarnya --

perjalanan semalam 2 jam 30 minit terasa lama pulak... nasib Adam behave jer... asyik tengok kat luar pastu cakap asap mama... asap... pastu mama cakap tu bukan asap, tu awan nano nano... terus lekat perkataan awan nano nano tu sampai skarang bila dia tengok awan haha... pastu dia tido nak dekat sampai KK baru dia jaga...

-- alamak, tersilap pilih seat la.. dapat kat sayap kapal terbang... tak nampak la view cantk-cantik huhu... tido jer lah pasni --

okay, nanti kita sambung bila sampai kat KK ...

a.L.y.C.I.a

16 yang komen:

mummy_ayu said...

wah..da mula dah citer..best2..

Kyra said...

wah best la...cer citer lagi nak tau..lepas ni leh plan..:-)

eB ezrin said...

jelesnyer raser... jgn luper blikan souvenir yer ;p

Nana said...

wah dah stat dah cite sabah dia hehe
pilih seat ke? sebab tgk tiket alycia mahai juga tu wlpon kata promo singgit
skang ni seat dia cas 30 hengget

♥MiZz-siHa♥ said...

sambung lagi...sambung lagi..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

tu dia citer dah start...hehehhe suka part adam baca komik upin ipn tu hehhe cute..

Miey said...

Naik MAS retilah jugak..kalau nak naik AIr Asia xtahu le cara..hmm..LCCT ni kat mana? Kt KLIA jugak ker?

~~@lyci@~~ said...

mummy ayu :
hehe.. penat nk karang ayat ;)

kyra :
insya allah.. pasni bole pergi kat KK..

eB :
tu ada GA ole2 tu.. jgn lupe join.. mn tau ada rezeki ;)

Nana :
yup, mmg alycia booking seat sbb xmo pecah 3 orang hehe..

mizz siha :
tunggu...

adlin :
adam mmg fanatik upin ipin... apa aje ada upin ipin mesti nakk..

Miey :
LCCT ni kat KLIA, tp jauh sikit dr KLIA.. kalau nak pergi naik ERL kena berhenti kat Salak Tinggi, ada shuttle bas ke LCCT.. rasanya dari KL Central pun ada bas terus ke LCCT..

mekchu said...

alahai.. ciputnyaaaa... dahhh terpaksa tggu next entry.. adoii yaii.. pjg2 la skit :)

MrS. F!zA said...

alycia pilih seat ke sbb tiket mahal tu kan..kalo promo biasa tk smpai rm100 utk 3 org..ke alycia tambah buggage sekali?

azu said...

awan nano nano??hehe

ieda said...

wahh dikk jauh jalan nie .. bilelahhh dpt peluang ke sana nie :)

PinKy MoMMa said...

tak sabar nak tau citer seterusnya..come on mama sambung cepat hehe ;)

si tuan putri kiUt said...

nt bagi details semua ekkk... faizah nak gi lepas raya bulan sept nanti... sama laaa booking time AA offer RM1 tu....hihihi

Lily@MamaZaraZareef said...

beshnye pi sabah..mcm2 aktiviti kat sana kan..=)

e.l.i.z.@ said...

untungnya uolsss ..tiket 300+ je..kami jgk la yg kerugian besar huhuhu dkt 4k tiket sajork huhu kes x plan punye pasal..apa nk buat

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com