Nuffnang Gadget

July 7, 2011

Sabah : Pagi Di Kundasang...

Pukul 5.30 pagi mata dah tercelik sebab dah dengar kicau-kicau burung... macam kat kampung lak rasa... bila tengok kat luar, haaaa... dah terang... pastu tengok jam, lah baru pukul 6.00 pagi... walau pun time ni ada hujan gerimis, tapi siyes Alycia cakap... cukup mendamaikan... 

-- inilah pukul 6.00 pagi yang sempat di rakam dari kamera kompak Adam... eh, Alycia --

sebelum kita cerita panjang-panjang, Alycia nak cerita dulu pasal chalet yang Alycia ambik ni... nama chalet ni J. Residence... Alycia tau pasal chalet ni pun dari Suziey dan Nana yang dah pernah datang ke Sabah... chalet ni ala-ala kotemporari yang dibina betul-betul di kaki Gunung Kinabalu... sejuk, nyaman... fully recomend bagi sesiapa yang nak berhoneymoon... kalau korang nak booking, klik ajer di J. Residence ni... segala pertanyaan dan kemusyikilan akan dijawan oleh pemilik chalet... sangat friendly...

smua fasiliti di chalet boleh tengok di page J. Residence... Alycia kata sesuai untuk honeymoon sebab...
;
;
;
;

bilik air yang tak berpintu haha... memang syokk or bole tengok orang mandi terang-terang... kalau sesiapa yang berhoneymoon tu asyik rasa nak mandi jer muahaha... tak tau lah kat bilik alycia jer ke bilik air camni, ke lain-lain bilik pun sama... tu kena tanya kat tuan chalet sendiri...

-- dalam bilik air pun ada batu besar...untuk merasai suasana mandi kat gunung hehe --

-- kat sini pun ada batu... Adam sambil mandi sambil main batu... gasak la Adam --

-- ni dibahagian balkoni ... betul-betul menghadap hutan belantara --

-- posing di depan balkoni --

oh ya, kalau siapa dah pernah mengikuti cerita Suziey yang menginap kat chalet ni, chalet Suziey tu ada balkoni dia ada buaian kan... sebab chalet yang tu kat sebelah chalet yang Alycia dapat ni... yang kami punya takde...

-- ni sempat berposing sekejap kat chalet yang ada buaian ni --

-- 3 of us ... ni pun ambik pakai set timer ... tripod en ajip lupa bawak daaaa --

-- okay, masa untuk beredar... terima kasih J.Residence kerana menjadikan honeymoon kami bermakna kat sini .. opsssss terlebey sudaaa --

destinasi yang seterusnya adalah ke Kibalau Park, 300 m ajer dari chalet J. Residence... masa ni baru pukul 7.30 pagi... semangat giler untuk meneruskan edisi percutian... maklumla semalam dah kepenatan sebab travel jauh... memang recharge tenaga betul malam tadi...

Bayaran masuk ke Kinabalu Park ni RM 3.00 / person... kat sinilah kalau kita nak tengok betul-betul view Gunung Kinabalu dari dekat ... malam tadi dah tanya kat owner chalet tu pukul brape boleh tengok Gunung Kinabalu ... dia kata sebab malam tadi hujan, kabus tebal... kalau betul-betul nak tengok dalam pukul 9.00 - 10.00 pagi... tapi kami belasah jer pergi pukul 7.30 pagi...

dan apa yang kami nampak...
;
;
;
;

-- gunung kinabalu dari dekat... Subhanallah, indah sungguh kebesaran Allah.. terpegun sekejap .. memang kami bertuah dapat lihat Gunung Kinabalu dari dekat tanpa ditutupi kabus --

Kinabalu Park ni adalah tempat meeting point bagi sesiapa yang nak mendaki Gunung Kinabalu... masa Alycia sampai memang tengah ramai kat situ... smua siap berpakaian mendaki... Alycia ada plan dengan en ajip, jika ada rezeki kami berhasrat nak mendaki Gunung Kinabalu... Insya Allah... sebab Alycia & en ajip memang suka aktiviti adventure macam tu.... tengok la next anniversary tahun depan... tapi Adam kena tinggal lah dengan nekma yer hehe...

-- ni peta di lokasi ke Gunung Kinabalu --



-- yeyyyyy... mama dah sampai kat sini... dah dapat tengok Gunung Kinabalu --


-- papa pun sama ... akhirnya berjaya jejak kan kaki kat sini --

destinasi seterusnya ...
;
;
;
;

-- dari lensa en ajip --

Mekchu komen, ala ciputnya... terpaksa tunggu next entry... panjang la skittt...

Jawapannya : saje... saje nak buat korang tertunggu-tunggu muahaha (gelak kejam)...

a.L.y.C.I.a

12 yang komen:

Nana said...

mmg sape2 klw g xdpat tgk gunung frust la kan
kita sempat sejam je tgk gunung sebelum ilang dalam kabus

mummy_ayu said...

best tu...tgk pemandangan...bestnya...
mesti sejuk kan?

Maya Mayana said...

syknya jln2..jauh lagi...

PinKy MoMMa said...

tenangnyerrrr ;)

suka gbr mama dadam duduk kt buaian tu..sweet!

ieda said...

cantik2 permandangan kat sini :)
bilik dia pun nampak selesa kan :)

Zue AnnaLeeya said...

wahhh... cantiknya pemandangan...
akak tmppang cuci mata jerlah...
nak pegi tak tau bile.. huhu..

mekchu said...

dan sekarang mekchu cuba mengkhatam kan nya.. tiba2 jadi banyak dan kagum.. hahaha..

tiefazatie said...

adui la..rindu2..waaa

e.l.i.z.@ said...

br terhegeh² baca travel log alycia...adeiiii nk fly nya 29hb ni..lusa dah..br nk booking hotel..byk hotel dh penuh huhuu..especially kt Labuan..KK x riso sgt, in case xde hotel, kami ada rumah kt sana

Anonymous said...

hello..i juz nak tny.u stay di j residence tu rumah no brape yer?? yg ada buaian tu rumah no brape? next weet i g kundasang n Joshua bg i rumah no 5.ok ke??

thanks sudi bg tau..

Anonymous said...

bestnyer...pakej ape yer..share la ngan i.. blosom_aya@yahoo.com.au sy nk honeymoon ke kundasang sabah..

Anonymous said...

best sangat2 tau,sa dah go kat jresidence,very good service diorang.tak rugi stay kat jresidence.bcoz sume ok,layanan staff sana pun ok..sedia membantu.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com