Nuffnang Gadget

July 29, 2011

Sabah : Pulau Manukan & Pulau Mamutik...

 okeh okeh... kena sambung balik entry pasal Sabah ni... setelah sekian lama kursus pastu cuti pastu kursus balik... kau jangan buat-buat lupa lak Alycia yer... entry Sabah kau tak habis lagi ni... sajer jer tau carik alasan hehe... okay, nak rewind balik yang entry Sabah dulu berhenti sampai kat Island Tour yer korang...

lepas habis jelajah Pulau Sapi, next destinasi adalah Pulau Manukan... sharp pukul 12.00 tengahari bot dah tunggu dah kat jeti... tapi masa ke Pulau Manukan ni diberi hanya sejam jer... kena cepat-cepat mandi, pastu cepat-cepat tunggu kat jeti lah gamaknye hehe...

-- welcome to Pulau Manukan... setiap pintu masuk mesti wajib posing-posing --

-- air laut kat Pulau Manukan ni lebih jernih dari Pulau Sapi tadi... mungkin time ni matahari dah tegak atas kepala... so, nampak lah batu-batu dalam air laut tu --

Apa yang best kat Pulau Manukan ni compare dengan Pulau Sapi adalah pasir dia yang lembut... memang giler lembut... pijak pun rasa-rasa macam kat carpet jer... memang sesuai untuk budak-budak main lori pasir... tapi Adam tak minat main pasair... dia asyik nak mandi jer... kat sini time ni dah panas terik... nak mandi pun tak syok sebab panas... 

tetiba dapat idea...
;
;
;

-- mandi kat bawah jambatan haha... memang ramai giler orang mandi bawah jambatan... maybe sebab panas kott --

sekejap jer kami mandi kat situ... dah dekat pukul 1.00 terus naik tunggu bot kat jeti... sempat lah tapau makanan kat jeti... beli yang ringan-ringan jer... air miniral pun 3 hinggitt ualllssssssssss...

-- ready nak ke pulau seterusnya ... siap tapau air ngan jajan lagi... kata lapar kan hehe --

memang yang kami sewa ni memang sharp... tepat kul 1.00 dah ada kat jeti... memang menepati masa sungguh... rasa bersalah pulak kalau lambat muahaha... ok, lets jom ke Pulau Mamutik pulak...

-- sampai dah kat Pulau Mamutik --

kat sini masa yang diberi sampai pukul 3.00 ... maknanya kau mandi lah sampai lebam.. sampai itam legam hehe.. tapi memang kami mandi sepuas-puasnya kat sini... bila tengok gambar balik, aikk apsal lak kat sini tak banyak gambar... sebab smua beronok-ronok mandi-manda... kata pulau last kan.. haruslah mandi dengan sepuasnya... berbaloi lah bayar 120 hinggitt tu... yedakkkk hehe..

-- Adam dan papa mandi dengan riang-ria --

-- kat sini lah baru dapat snorkling dengan sepuasnya --

Kat pulau Mamutik ni laut dia dalam skit... so bahaya untuk budak-budak... siapa yang nak bersnorkling memang disuruh pakai life jacket... ada life guard kat tepi pantai tu... bila dah habis mandi, trus tukar baju kat toilet... tapikan, toilet kat sini memang tak jagalah... kotor sangat... nak tukar baju pun payah... Alycia just lap-lap badan pastu tukar baju... nanti sampai hotel baru mandi... patutnya diaorang jagalah kan toilet kat sini... nikan tempat pelancong... nanti malu jer pelancong tengok tandas kotor...

-- masa on da way nak ke jeti, jumpa replika tangan ni... tak tau lah makna tangan tu.. sporting pulak Adam buat aksi sama macam mama --

-- posing dulu kat pintu masuk --

-- picca kami sefamily kat sini... terima kasih kerana menjadikan percutian kami betul-betul bermakna --

masa naik bott, Adam tak sempat bot jalan dah tido dengan nyenyaknya... letih sangat lah tu.... tapi masa balik ombak memang tinggilah... naik bot melantun-lantun... sakit vontot aiiii tawww... 

-- tengok lah betapa nyenyaknya Adam tido... tapi bola tetap pegang... tak lepas tu hehe --

notakaki : habis dah entry Jelajah Pulau... pasni ada yang menarik lagi... kena tunggu lah yer... sebab kena ikut mood tuan blog... kalau korang cakap Sayang Alycia banyak-banyak, mesti entry seterusnya cepat siap haha...

a.L.y.C.I.a

5 yang komen:

eB ezrin said...

gambor mandi bwh jmbtn tuh cantiknyer zura... i likoe :)

PinKy MoMMa said...

huhu mandi bawah jambatan tu menarik :)
teringin nak sampai sini..

comel lak dadam pegang bola walaupun tido ekekeke..

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer mandi bwh jambatan... hehehe....

klu akak ckp, sayang alycia ketat ketat aci???? muahhhaaaa....

Lily@MamaZaraZareef said...

cantiknye sume pulau2 nih..ntah bile ada rezeki nk smpai..=p

lovely said...

salam...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com