Nuffnang Gadget

August 22, 2011

Entry Last Masak-masak... Nak Gantung Periuk Dah...

 hahaha... ske ati aku jer kata last entry masak-masak... yelah, entry last masak-masak before nak raye... dah start nak gantung periuk skit-skit dah ni... arini masak, esok beli... pastu masak... pastu beli... macam tulah kesudahnya sampai raya hehe... pastu, juadah atas meja pun makin lama makin skittt... yang penting-penting jer... 
ni juadah hari Jumaat lepas... Ramadhan ke-19...
masak ala-ala kadar jer...

menu utama = Gulai Cendawan... hajat di hati nak masak gulai pucuk paku... tapi carik kat pasar smua takde... last-last ambik jer lah cendawan...


bila dah ada kuah gulai ni... tetiba lak rasa nak buat cekodok...
terus tetiba terasa nak buat Cekodok Crab Stick ... dapat idea dari Blog Umi... memang sedapppp wei cekodok crab stick ni... potong kecik-kecik crab stick tu... macam cekodok udang jadinya...


dan inilah juadah buka pose kami...


-- ada gulai cendawan, sup ayam untuk Adam Jek, ikan kembung goreng, telur dadar dan cekodok crab stick --

sekian saje entry masak-masak sempena Ramadhan kali ni...
kot tetiba pasni rajin masak-masak lagi buat entry lagi...
aci takkk hehe....

a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

PinKy MoMMa said...

cekodokkkk tu sgt menyelerakan u ;)
post skit yang hehe..
dah lama tak buat cekodok..aih berselera..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

sama la kita makin lama menu atas meja berkurangan..minggu ni sure 100% beli kat luar siap gantung kuali dah, malas nk kotorkan dapur hehhe mood balik kpg..

Nana said...

wah menarik plak tgk cekodok crab stick tu

MaMa CyDa said...

adusss .... terliur pulak nengok ikan kembung goreng tuh ... peberet aku tuhhh huuhuh

SyAmSuL AnUaR said...

Terliur ku tngk..Sdp2 bla tngk.. x hbs ku bace entri nie..

ieda said...

gulai lemak tuu sedap nampak .. ermm cendawan ya dik .. akak x pernah buat layie gulai cendawan biasa kalau gulai lemak nie suke buat kalau ada rebung :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com