Nuffnang Gadget

August 3, 2011

Menu Berbuka : Hari Ke-2...

mula-mula syukur Alhamdulilah sebab dapat menyempurnakan ibadah puasa pada hari ke-2..
ok, jom spot cek apa menu berbuka semalam...

semalam nya menu berbuka lebih kepada berjimat-cermat...
;
;
;
;

-- gulai & sayur tu masak sendiri... dalam tupperware tu ayam masak kicap Ibu adam bagi... karipap pulak beli yang segera pastu goreng --

sebab yang hari pertama dah meriah sangat, so hari kedua kami ambil langkah berjimat-cermat... so, masak sendiri... dan alhamdulilah murah rezeki sebab Ibu Adam bagi lauk jugak...

-- Gulai Puyuh Salai --

gulai puyuh ni memang feveret en ajip... siap rekues nak pekat-pekat macam mak Pilah masak... orang Pilah kalau masak gulai memang pekat camni... so, sebagai isteri mithali kenalah turutkan selera suami kan... tak sangka pulak sedap Alycia masak... papa, sama tak macam mak masak haha.. licin gulai puyuh ni pagi tadi..

-- Sotong Goreng Kunyit --

yang ni khas untuk anak teruna ku... memang sayur feveret adam = carot... so, apa-apa masak, yang penting ada carot... sebab gulai tu dah berkuah, so Alycia just buat Sotong Goreng Kunyit ni... sotong letak 2 ekor jer.. tu yang kena sorok-sorok skitt.. kalau tak mau belum makan sotong dah habis Adam rembatt haha...

harini dah ada menu dalam kepala..
kasi simpan dulu hehe...

korang semalam buka apa pulak ;)

a.L.y.C.I.a

7 yang komen:

mummy_ayu said...

simple but cedap...memang..gi bazar ramadhan.semua rasa nak, makan tak banyak mana pun...emm...dah terkena...nanti ayu buat entry,
:-(..pas nie nak masak2 jer..

syariza09 said...

pekatnya...mmg style Pilah wat camni yer

MrS. F!zA said...

pekat mcm bersalut je tk mcm kuah..org pilah mmg masak gini ke atau mak pilah je?hikhik

PinKy MoMMa said...

sgt pekat ye yang..meletops :)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

betul2 pekat gulai lemak tu hehhe nampak sedap..gud boy la adam suka makan sayur,kalau kyra suka carot je yg lain xnak..menu semalam beli kat bazaar ari ni nk masak hope adik x meragam hihi

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah..betul2 pekat..sama lak menu kita! syima smlm pun berbuka gulai haruan salai..hehe

mekchu said...

kalau ko dah masak kan, dapur sape kemas erk? itu yg aku tak larat tu.. masak ok je.. part nak mengemas dapur tu..

menten smpai 30 hari, mesti 18x ganda jimat.. mahal ooo lauk kat param..

eh, btw gulai puyuh tu mmg ada rupa masakan org pilah :) menjadik!!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com