Nuffnang Gadget

August 2, 2011

Tayang Menu Puasa Pertama...

kalau bulan pose ni kan mood memang lebih kepada blog-blog masakan... mintak ihsan en google carik macam-macam menu yang terlintas kat kepala... sape-sape yang menayangkan gambar makanan di bulan pose ni memang dianggap kejammm sungguh kan hahaha...

so, dah petang-petang ni saje lah tayang-tayang menu berbuka semalam... aci tak aci tak hehe... yelah, nak bagi idea kat korang yang pening kepala nak masak apa harini... nak makan apa harini... jom ramai-ramai kita buat Segmen Menu Berbuka Puasa setiap hari sepanjang Ramadhan... jom jom...

-- inilah menu berbuka puasa semalam... baru 1 hari pose dah penuh meja... ada yang masak, ada yang beli... sup sayur dengan ikan tu Alycia masak... yang ayam crispy, kuih lopes dengan kuih lepat tu beli --

-- ni menu Ikan Tenggiri Sambal Tempoyak Daun Kunyit ... mak aiii, panjang eh namo... kalah masterchef Malaysia ni haha ... ni Alycia masak semalam --

korang pulak menu apa semalam...
jom-jom kita share kat sini...
mana tau boleh plan nak masak apa sepanjang 30 hari berpose ni hehe..

a.L.y.C.I.a

7 yang komen:

PinKy MoMMa said...

hehehe smua pakat tayang menu ni..bagus leh dpt idea kan dear :)

memang panjang bebenau nama tu hehehe..janji lazaaatt!

MrS. F!zA said...

kecur air liur tgk ikan tenggir msk tempoyak tu!!

~~@lyci@~~ said...

PinKy MoMMa :
btul2.. bole sama2 kongsi idea.. pening sbnrnya nk masak apa ari2 hehe..

MrS. F!zA :
hehe.. nk resepi ker.. simple2 jer ni..

Myra Jay said...

Fuhh panjang bebenor nama makanan tu..
Nama panjang mesti rasanya pun sedap kan.. :)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

HUHU SEMALAM LUPE NK SNAP MENU KELAM KABUT NGAN SI KECIK TU, BALIK MASAK AYAM KICAP NGAN SUP SAYUR CAMPUR..TGH MASAK SI KECIK DOK MENANGGIS NK PUTING ORI, HARI NI MENU BELI KAT BAZAR JE LA..

Kyra said...

tempoyak!!!!!!!! my pebret

tinta hatiku said...

Fuh, memang sedap betul...! Kalau menu ni yang ada kat ataih meja makan me, sah hancussss segala diet...
huk huk

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com