Nuffnang Gadget

September 12, 2011

Cubaan Membawa Adam Tengok Wayang...

semalam adalah hari bersejarah bagi Adam sebab mama & papa dengan pertama kalinya telah membuat cubaan pertama bawal Adam tengok wayang... tu smua unplan sebab petang semalam tak tau nak buat apa... terus papa cakap jom bawak Adam tengok citer Cars nak... pastu tanya kat Adam... "Adam nak tengok Car tak..." dia pantang cakap Cars terus jer kata nak... tapi dalam hati mama sebenarnya saspen sebab yelah ni baru 1st time Adam nak tengok wayang... buatnya dia meraung dalam panggung tu kang, haru huhu...

nasib semalam tak ramai orang, dapatlah tiket nak tengok citer Cars... baru tau rupanya kat GSC Alamanda takde couple sit... yeyelah papa nak booking couple sit hehe... 

-- memula kena posing dengan Mc Queen ni dulu... sebagai bukti Adam dah jejakkan kaki kat wayang --

-- Adam tengah tengok kawan-kawan posing dengan Cars... tapi suruh dia posing sorang taknak pulak --

bila sampai jer kat panggung wayang, soalan pertama dia tanya...
"car ane (car mana)"...
pastu papa cakap kejap lagi adam car...

bila dah gelap... keluarlah macam-macam iklan...
pastu barulah keluar citer car..

sambil tengok tu sambil bising mulut dia tanye...
car watpe...
car nak gi ane...
car dengan sape..

penat pulak mulut mama ni ceritakan dari awal sampai habis...
kesudahnya mama yang cepat faham hehe..

pastu bila dah boring skit...
mama.. jom alik... (kecut perut mama dengar haha)...

pastu cakap kejap lagi balik tunggu cars habis...

dan begitulah kesudahannya..
becok mulut dia tanye itu ini...

keputusannya : LULUS dengan syarat (sebab dia sibuk ajak balik hehe)..

lepas ni bolehlah kot bawak tengok-tengok citer kartun yang lain..

-- kusyuk Adam tengok citer Car --

-- bukti kami 3 beranak kat panggung wayang --

a.L.y.C.I.a

11 yang komen:

Nad @ MamaZakwan said...

yes, tahniah sbb berjaya! :)

sama cam zakwan asek tnye, car ckp ape, car nak gi mana, car buat ape.. ;)

mummy_ayu said...

wah...dah berjaya dah..congrats..Ayu gak yg lum try lagi bawak Iris..nak kena try gak nie...

syawalsimpsons said...

wahahhhh...tgk carr...syawal sue bawa tgk hantu bonceng..kikikiki...car nanti kot...tu macam wayang GSC alamanda je...betul ke...

mekchu said...

nak ajak balik lah paling takot.. sape yg akan beralah? mak atau apak ehh.. hahahaha..

ri tu mi-cah siap tetido.. sgt lah bagus..

Nana said...

ehheheh mmg letih nak jawab soklan anak2 ni
tp damia mule start je dia bawa tanya2 xlama dia zzzzzzz hehee

akiratoriza said...

saya tak penah try bwk adam g tgk wayang lagik.. time Kung fu panda kuar plan nk try bwk sekalinya adam kene chicken pox plak so cancell skrg ni tak tau lg bila nak g..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

gud boy la adam dok ladam cinema baik..kalau kyra baru nk beli tiket dah meraung ajak balik dlm cinema la pakat meraung last2 tutup mata sampai movie abis huhuhu

eB ezrin said...

takot nk bwk aerish n aed. kalo drg jerit la.. rugi wit. hu3

Anonymous said...

yeaahhh...berjaya....pasni tgk Smurf...Cite Penguin..Cite Cats..Cite Toy Story...


suma cite kartun je...kite anak beranak tgk cite kartun je kt wyg..ahaha


~aku yg tba2 nk tgk wyg~

MrS. F!zA said...

gud boy adam leh duduk diam..adam dah besar dh paham..darwsiy msih tk blh lah..dia seminit pon tkleh dduk diam..asyik memanjat, berlari semua..kalo bwk wyg matiklah kena marah dek org..

e.l.i.z.@ said...

eh eh smlm p tgk wayang? kul brapa? eli pun p jgk..tp bukan tgk cite car la hihih p tgk hantu bonceng hihi

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com