Nuffnang Gadget

September 30, 2011

Oh Tutti Frutti...

okay... arini baru sempat nak citer pasal Tutti Frutti...
sebelum tu nak kopipes jap komen dari Sidratul Muntaha ni ...


apa yang nak Alycia citer tu lebih kurang cam komen kat atas tu la hehe...

sebenarnya Alycia tak pernah makan Tutti Frutti ni...
slalu baca kat blog orang lain kata bestttt... kata sedap la... ni yang den nak torai ni...
pastu pergilah kat kaunter tu..
cakap kat adik lelaki yang jaga tu..
"dik, camne nak ambik ni... akak tak tau lah"...
pastu adik tu kata akak pilih bekas dulu..
(ada 3 bekas - kecik, sederhana, besar... memula dah ambik yang besar, pastu tukar balik ambik yang sedang-sedang jer)...
pastu dah ambik bekas...

akak pilih nak perisa apa... strawberi, vanilla, bla bla bla...
"ok, akak ambik strawberi"...
pastu akak pilih pulak nak toping (eh, toping ke.. ntah la Alycia tak ingat)... akak nak letak plain ke, yogurt ker, coklat ker, bla bla bla...
"ok, akak pilih yogurt"...
pastu akak pilih nak letak hiasan apa...
ada buah-buah... ada kacang... macam-macam ado...
pastu Alycia pilih la strawberi, longan, kacang skit, pastu kiwi kot...

dah ke kak...
"ok, dah..."
ok, kita timbang...

jumlah smua RM 18 hinggit....
"haaaa... 18 hinggit.... mahalnya dik"...
yelah kak, dia kira ikut berat....
"oh camtu, nasib akak tak ambik bekas paling besar tadi (hahha, sempat lagi aku buat lawak sambil tangan gigil-gigil bayor 18 hinggit)...

-- nilah dia Tutti Frutti yang telah aku pilih... 18 hinggit okehhh --

-- zoom pulak kat isik dalam --

dan moral of the story :
kalau dengan 18 hinggit tu Alycia beli KFC lunch set, kenyang kot untuk kami 3 beranak haha... pastu bila Alycia citer kat en ajip, en ajip gelakkan... terus bersemangat menghabis kan Tutti Frutti ni sampai licin...

18 hinggit okehhhh haha...

-- muka kena menten cool... tak nak menunjukkan sebarang kecuakan... nasib la sodappppp haha --

 a.L.y.C.I.a

10 yang komen:

Nad @ MamaZakwan said...

tak penah pegi merasa lagi
hehe...
bleh botak papazakwan yg mmg sedia botak tu kalu ari2 zakwan mintak nak tutti frutti ni, hehe

Sidratul Muntaha said...

tahu takper!!
cover cun jer muka bayo rm45 tuk 3 bekas...
huhuhuhuh..

akiratoriza said...

mmg mahal mkn kat situ tp tok sekali sekala takper kot... hihihi.. ritu sy makan pun kene rege sama mcm alycia.. sib bek orang belanja so tak lah menggigil kuarkan wit sendiri...

MaMa CyDa said...

mak aihhh ... serius mahal tuh ... alaaa kat semban takde lah plak tutti fruiti nih huhuhu

~ain said...

sekali sekala takpelaaa.. kalau sokmo2.. kopak laaa jugak kan.. hehehe

mama rifQy said...

hahahahhahaa..kite pon tak pernah rasa n makan tutti fruti ni..teringin gak nak raserrr..tapi mak aiiiiiiiiiiii!! sangat mahal loooo

.:Mama Dhia:. said...

org kate kalo nak beli tF ni jgn amek buah..sebab berat...

RM18 semate2 makan TF..cam tak berbaloi kan????

IntaNBerliaN said...

mcm sdap je.. tingin gak nak mkn..

haa tu la, dgr org citer pun mahai gak..

fieda said...

mahalnya...

Mama Gee said...

perghh mmg mahailah kan tutti fuiti ni...sbb tu leh makan time gaji masyukk je...
tp mama tak pi2 makan pun...kat area sini kat mana ya ade..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com