Nuffnang Gadget

October 13, 2011

Beriadah Di Hujung Minggu...

hujung minggu adalah hari bersama family...
kalau tak balik kampung, memang melepak sajelah kat rumah...
niat di hati memang nak makan tido makan tido jer kat rumah dari pagi sampai malam.... tetiba macam dah alergik kan bila petang jer mulalah resah-gelisah macam ada tak kena... mulalah mata tu asyik nak pandang kat luar jer... tetiba jer terkeluar ayat macam ni...

"papa... jom kluar..."

malas nak pikir pergi mana, lokasi yang terlintas adalah Taman Tasik Cyberjaya...
aktiviti yang best = bagi ikan makan....

-- tengok lah budak kecik tu... eksen dapat jalan-jalan sambil berpimpin tangan dengan papa dia --

-- tengah mencarik lokasi untuk bagi ikan makan --

-- khusyuk kan dua-dua bagi ikan makan --

ikan kat sini besar-besar kau...
nak tengok pun takut... ikan tu macam dah ternanti-nanti jer orang datang bagi makan roti... kelas ikan sekarang makan roti Gardenia lagi hehe..

selain bagi ikan makan, kat sini jugak ada taman permainan untuk budak-budak...

-- nilah tamannya... besar kau... puas kalau budak-budak nak main sakan --

tapi dalam banyak-banyak permainan...
nilah permainan feveret Adam...

-- stereng kereta ni... berangan bawak kereta sejak tengok citer Cars --

eh, mama dia mana...
mama dia tengah joging... tapi sekejap ajer...
peluh pun tak sempat nak menitis haha...

lepas habis beriadah, terus lah ke mapley....


makan roti bom...

joging baru 500 kalori terbakar...
makan roti bom tambah lagi 500 kalori...

camno nak kurus ngeeeeee...

a.L.y.C.I.a

8 yang komen:

CIK JATT said...

weekend jer la kan ada masa nak spend time ngan family macam ni. even kat taman pun dah rasa happy

PinKy MoMMa said...

sangat anak papa..bertopi sama sama hehe..yang kamu dah kurus okeh..

mummy_ayu said...

dah lama tak gie bagi ikan makan kat Seremban..best buat aktivit mcm nie bersama family....

OgysiJemariSeni said...

Budak2 la seronok time weekend ni..Kita mak apak masa ni la nak berehet..delima sungguh muuhahhaha

Sidratul Muntaha said...

tang mkn2 tu mgm wajib la ujung minggu
mcm aku
ari2 masak2
dah la lauk bese2
harus la sabtu tu baking ker buat kuih cuci tekak sikit
ari ahad baru dpt berjln sbb laki aku sabtu mmg keje smpai mlm..
time jln2 la tu nak mkn special sikit
bukan ape..
nak buatnya dah letih
ehehee

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

weekend kalau ikut si suami mmg nak dok umah je tido ..tapi kalau ikut i mmg nk kuar bawa anak jalan2..sabtu ke umah atok my 2"k" ahad masa tuk bersama family kecik kami paling koman gi playground kat kawasan umah hehhe

KSWSK said...

nak membako lemak punya la jenuhkan..nak tambah kejap jer..

mekchu said...

ikan besau2 mcm S2 Park tak? gemok2 lah ikan tu dpt makan roti gardenia.. len kali bg roti expired jek..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com