Nuffnang Gadget

October 17, 2011

Potty Training Adam...

setelah umur Adam 2 tahun 8 bulan barulah Alycia start dengan potty training untuk Adam... merujuk pada pengalaman kawan-kawan yang dah pernah buat potty training untuk anak, so Alycia cadang nak mulakan potty training bila Adam dah pandai cakap "mama nak kencing"....

ye, memang dia sendiri cakap nak kencing bila dah start umur 2 tahun 7 bulan... kalau mama dia malas, mama dia cakap "Adam kencing kat pampers ajer lah"... dia sendiri yang akan bukak pampers masuk sendiri dalam bilik air... so, dia memang dah pandai kan... tak payah nak ajar-ajar...

tapi Alycia train dia time cuti weekend kat rumah ajer lah...
bila kat rumah pengasuh masih lagi pakai pampers...
takut pulak nanti menyusahkan pengasuh kalau Adam terlupa nak cakap kencing....
bila Adam dah betul-betul boleh berdikari tak payah pakai pampers, baru kat rumah pengasuh tak payah pakai...

-- ni muka baru bangun tido... steady konon tak payah pakai pampers... sebenarnya dia dah kencing kat toto masa tido haha --

sekarang tiap kali nak pakai sluar mesti nak pakai spende car dia...

-- ce tayang spender car Adam tu --

takpe Adammm...
pelan-pelan... mama yakin Adam masuk 3 tahun mesti dah tak payah pakai pampers dah...
gud boy Adam ;)

a.L.y.C.I.a

13 yang komen:

Lelord said...

ekekekkeke tayang cepender ek

mummy_ayu said...

wah..dah start dah..Iris lum mula lagi pun..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

xpe slow adam..kyra pun start xpakai pampers n pandai buang air kat toilet umur 3thn now dah pandai basuh berak sendiri sbb tu thn depan dah leh gi kindnagarden

syawalsimpsons said...

hahahhaha...adam buat kelakar...tunjuk spender car...nak beli 1 la tok syawal..kikikikikik

Nad @ MamaZakwan said...

gud boy la adam ni..
dah besar dh die, hehe

Nana said...

sama la damia stop pampes
time 2 thn 8bulan
2mgu gak la amek masa
nak kasi dia biasa

mekchu said...

kalo mak dia rajin, mmg cpt lah anak tu dpt belajar.. jimat ooo anak tak pakai pampers :)

mi-cah dulu part kencing mmg lulus.. part yak yak dia still mintak pampers, kena siap sarung seluar baru yak yak.. dprd dia langsung tak yak yak kan.. layan....

aanie said...

lepas ni jimat la duit pampers kan...

eB ezrin said...

ari nih tenet slow, gambor x leh tgk. hu3...
ps: tp eB singgah gaks ... tc yer :)

Mama Gee said...

chaiyok2 adam...
takpe selow2...lama2 nnti boleh...

PinKy MoMMa said...

yeahhh yakin boleh! anak bujang mama dah makin besar hehe..slow slow dear..pasni dia dah boleh cebuk uk'uk sendiri juga ;)

MrS. F!zA said...

tgh berpikir2 mau potty training darwisy jgk..hihihi..gud boy adam..

taufikmaria said...

cam senang la pulak potty train kikiki

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com