Nuffnang Gadget

October 3, 2011

Risaukan Adam...

dah 2 hari Adam demam sebenarnya...
dia cakap mulut dia sakit.... pastu pergi klinik doktor kata ulser...
2 hari jugak dia takmo makan... takmo minum susu...
rasa sakit sikit mulut dia, Adam mintak air ribena...

pagi tadi hantar Adam macam biasa rumah Ibu Adam (pengasuh)...
lepas tu pengasuh Adam sms cakap Adam ada tanda-tanda kena penyakit tangan, kaki & mulut (HFMD)... ohhh, terus berdesup sms papa... Alycia kena masuk opis jugak sebab petang ni ada miting... kena prepare smua... nasib papa bagitau dah dapat kebenaran dari boss hantar Adam ke klinik...

aduh, risaunya hati ni...
tak tenang rasanya selagi tak tau keputusan dari klinik...
harap-harap Adam okay lah yer...
rindu nak dengar ketawa Adam... suara Adam...
rindu nak dengar Adam cakap nak susu, nak makan asik....
sebab dah 2 hari dia takde selera makan huhu...

 a.L.y.C.I.a

6 yang komen:

eB ezrin said...

ok dh ker?

syawalsimpsons said...

sue pun penah alami benda yg sama gak dolu time syawal kn HFMD tu...tp alhamdulillah 2, 3 hari je ok dah...cumanyer ulser tu je la yg buat syawal agak susah nk BF ngan sue N minum gn botol susu...tp sue bg gn picagari saja..sue ada bg ubat sapu beli kat farmasi..ala ape erk namanyer...macam ala2 bedak sejuk tu...pastu ok la...kalo betoi kena boleh sue kasi pinjam..kikikki..leh jumpa kan..kikikik...(point nak jumpe alycia la tu....)

Zie said...

Cian nya demam, kalau zie dah nangis tengak anak tak mau makan... sabar yer mudahan adam cepat sembuh

CatlinaFly said...

kat area rumah MIL pun dah ade budak kena HFMD dari taska...patutnye kalau ade yang dah kena, taska kena cuti dulu , tutup buat sementara..sebab memang mudah merebak ni..get well soon Adam...takpelah dia nak minum ribena ade jugak air masuk bdn dia..mmg sakit mulut ni kalau dia nak makan n minum susu..dah try bg bubur nasi or sup ayamn?

Fitri Senin said...

owh kesiannya dan thank god ur nanny blh check itu semua. semoga semuanya baik2 saje dan adam cepat sembuh ya!!!

MrS. F!zA said...

ouh dkt rumah pengasuh pon leh kena hfmd eh..bahay gjk kan..igt kt taska je..moga2 adam tkape2 lah

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com