Nuffnang Gadget

November 10, 2011

Entry Makan-makan lah Pulak...

entry pasal baju dah...
entry pasal blogger dah...
harini kita buat entry makan-makan lah pulak... lama pulak rasanya tak buat entry pasal makan-makan... dulu kalau korang perasan kat blog Alycia ni ada pasal Jalan-jalan Cari Makan... tapi sekarang ni tiap kali pergi makan asyik lupe jer nak kluarkan kamera bila nampak makanan... makanan lagi penting dari kamera huhu... habih camno..

ni tak tau bila punya makan...
en Ajip bawak pergi makan kat Perantau Hill... kalau sape-sape kat are Putrajaya ni, kalau biasa ke arah Bangi ikut Gate 1, Perantau Hill ni disebelah kanan jalan nak ke Sungai Merab... mesti nampak sign board besar-besar Perantau Hill ni...


yang paling best kat sini, ada satu tempat yang boleh makan sambil duduk bersila... ala-ala duduk kat meja jepun... memang layan.. makan sambil tengok tv... sambil makan... sampai nasik sepinggan habis pun tak sedar... 

-- kami ambik meja depan sekali kat tv... time tu ada citer Boboi boy.. memang Adam lah paling suka --

-- boleh sandar-sandar kat dinding lagi... kalau lepas makan, ada bantal ni kompem lelap ni --

menu macam biasa yang kami pilih...
nasi putih, sup daging, kailan ikan masin, telur dadar, sotong goreng tepung...
pastu kat sini ada menu special - Kerang karipule (kerang masak kari)...

-- nilah kerang karipule tu ... tumis dengan daun kari... sedap jugakk --

-- sotong goreng tepung ni memang feveret Adam... tapi kalau goreng tepung lebih macam cekodok ni dia tak suke.. kenalah keluarkan sotong dia satu-satu ... tepung tu mama makan --

so, overall memang sedappp...
boleh bagi thums up...

-- eh, apsal pulak dah tukar baju ni --

cecite... cecite...
ni maknanya 2 malam berturut-turut layan makan kat sini..
en ajip kata macam makan kat kampung... tingat kampung halaman katanya...
hmmm, layannnn kan ajer ...


1 yang komen:

PinKy MoMMa said...

suka juga makan suasana kampung kampung camni ;)

tapi jauh sgt huhu...mesti sedap kan smpai 2 ari gi sana..yummy!

psssttt mak budak pun suka boboiboy tu hahaha

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com