Nuffnang Gadget

November 21, 2011

Pabila Adam Ke Opis Mama...

oohhh ni cerita hari Jumaat lepas...
kebetulan pengasuh Adam nak mintak half day petang Jumaat tu sebab ada hal peribadi kat hospital... nampaknya Adam kena diangkut ke opis.. takkan nak ambik cuti pulakkan... setengah hari jer, sayang lah cuti pulak... lagipun biasanya petang Jumaat tu sekejap ajer rasanya kan...

kalau nak bawak Adam ke opis, kena sediakan barang-barang berikut :

-- laptop sebab nanti dia tak kacau pc mama... selain laptop, segala cd Upin Ipin kena bawak sebab nak tengok kat opis tak boleh... youtube kena block --

-- minuman dan makanan... wajib ada... kang dia sibuk cakap nak makan ... dalam beg tu pun kena ada buku & kaler... nak buat work Adam cakap --

petang Jumaat tu pun mama macam sibuk sikit... so, Adam kena main sorang-sorang... tengok Upin Ipin sorang... buat homework pun sorang...

-- tertonggeng tonggeng Adam buat homework kat lantai... takpe, janji dia tak kacau mama & keje mama pun siap --

macam tulah keadaannya bila bawak anak ke opis...
nasib dia jenis tak meragam... tak menangis...
pastu ramai yang tukang layan dia...

korang pernah tak kena bawak anak korang kat opis... meragam tak ???



7 yang komen:

eB ezrin said...

bwk gi opis? tunggu n3 rabu... tgk peel anak2 laks. hik3..
tapi adam kretif la.. xoxo

Nad @ MamaZakwan said...

banyak bekalan adam tu, huhu!
kalu salah satu takde, alamatnye...susah la mama! :)

Fitri Senin said...

camtula kan..bekalan tu mmg kena lebih sket

mekchu said...

sebaik dadam tak mintak main kat luar kan.. kalo aku le, kejap je tahan nyee... sudahnya pass kat apak dia kat sebelah pulak..

Azhafizah[フィザ] said...

bawak g opis ramai je tlg jage kak..bagus betul adam ni..buat keje die..good boy!

MaMa CyDa said...

best betul leh bwk anak g opis. opis aku nih, takleh arrr. sblm nih bleh jek.tp biler dah tuko kuasa, mulalah org itu pon giler kose.so mmg tak merasalah aku nk bwk anak g opis huhuhh

ehmmm aku rasa takyah kot. dorg kat umah pon dah cukup harubiru dah inikan pulak kat opis ... huhuhuh

CatlinaFly said...

cantiknye blog alycia..pink karerrr...:)...

vogue n hot heheeh

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com