Nuffnang Gadget

November 17, 2011

Shoping Buku...

start 15 - 17 haritu kat opis Alycia ni ada Karnival Ilmu MOA... 
bila ada karnival ilmu tu, mestilah ada jualan pasal buku kan... Alycia dulu-dulu memang peminat novel... tiap-tiap bulan mesti ada koleksi novel... tapi lepas kawin, mengandung, bersalin, ada anak kecik... terus minat kat novel ni hilang sekejap... rasa macam tak cukup masa jer dalam sehari...

bila Adam dah besar sikit ni, barulah nak start balik baca novel... lagipun sekarang ni, bila time nak tido malam-malam, Alycia ambik novel, Adam mesti cakap "ambik book Adam ma..." maknanya dia pun skali baca buku dia... sambil mama baca novel, sambil latih anak membaca...

harini sakan shoping buku...
lagipun ada diskaun kan... tak nak lepaskan peluang...

-- hasil borongan tadi --

-- ni novel yang Alycia pilih --

Alycia memang minat dengan Ramlee Awang Mursyid dan Fauziah Ashari... pastu novel Akhir Sebuah Cinta - Siti Nur Dhua tu beli sebab terminat dengan sinopsis citer tu... nanti dah baca baru boleh bagi komen...

oh ya, bagi sesiapa yang minat novel, novel Sutera Bidadari tu adalah sambungan ke-5 novel Bagaikan Puteri... Alycia dah baca 3 :
Bagaikan Puteri, Hijab sang Pencinta, Cinta Sang Ratu
lepas tu Cinta Sufi dah beli lama dah tapi tak baca lagi...
ni yang ke-5 dah keluar...

semua novel tu ada diskaun 20%....

-- pastu beli Majalah Apartmen... saje nak cuci-cuci mata tengok gambar rumah cantik-cantik... boleh berangan ada rumah sendiri nanti haha... harga asal RM 10... kat sini dapat RM 9 --

-- belikan buku untuk Adam pulak... saje tambah-tambah koleksi buku yang dia ada --

setiap kali beli buku Alycia memang mintak resit... sejak kena bayar icome tax ni memang Alycia simpan smua resit... sebab nanti boleh declare masa kita declare income tax untuk semua bahan bacaan yang berbentuk ilmiah... minimum RM 1000.00.. setakat ni Alycia pernah declare sampai RM 600++ ...

ok, tu jer... nanti bila bosan-bosan... ngantuk-ngantuk kat opis dah ada benda nak buat... 
baca novel.. yeahhhh...


2 yang komen:

Azhafizah[フィザ] said...

fiza tak suke bace novel..suke bace komik..tapi ade jugak novel english yg baru je abes bace..wimpy kids the last straw..mmg susah nak cari mase bace novel..tapi kalau dah pembace novel macam akak ni..haruslah borong sakan..kann..hihi..adam punye buku pun ade?rajin adam ni..

MaMa CyDa said...

aku dulu pon suke baca novel gak. tp kot buku blajo tuh payah benor nak membacanya. then aku tgk anak2 aku pon samalah tak suke membaca. puaslah ajak membaca. kejap jek ... pehtu dorg dah start boring. ikot perangai aku lah tuh kan huhuhuh
adam baguslah ... rajin baca buku ^_^

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com